avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Retrocedarea terenurilor, Spatiul intre cladiri.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Retrocedarea terenurilor, Spatiul intre cladiri.

Salut.
Am si eu o intrebare.
In spatele blocului la mine este un spatiu verde, nu este mare. Cred ca are o latime de vreo 10 m si lungime de vreo 20-30. De curand s-a retrocedat acest spatiu verde. Noi, locatarii am dat in judecata primaria....Gradina este lipita de bloc. Nu este vre-o lege care spune ca intre cladiri este nevoie de spatiu minim astfel incat sa treaca masina de pompieri pe acolo? Sau nu exista o lege care spune ca fiecare bloc are un spatiu comun al tuturor locatarilor de cativa metri?
Nu este civilazat sa construiasca o cladire exact in nasul nostru, sa ne vedem in casa unul la altul. Sau cine stie... Poate vinde terenul restaurantului de langa care ar putea face o terasa aici ceea ce ar fi nasol de tot.
Din cate am inteles normele europene prevăd un indice minim de 20 de metri pătraţi de spaţiu verde pe cap de locuitor.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters478 , utilizator 21:06, 27 Ianuarie 2008
In ceea ce priveste terenul retrocedat nu mai puteti face prea mult. Daca se va construi un imobil pe acest teren legea prevede o servitute de vedere, dar care nu se aplica intotdeauna in mediul urban.

In ceea ce priveste terasa aceasta se poate face doar daca se aproba in PUZ-ul local.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retrocedarea terenurilor, spatiul intre cladiri. BBluEE BBluEE Salut. Am si eu o intrebare. In spatele blocului la mine este un spatiu verde, nu este mare. Cred ca are o latime de vreo 10 m si lungime de vreo 20-30. De ... (vezi toată discuția)
Retrocedarea terenurilor, spatiul intre cladiri. BBluEE BBluEE Salut. Am si eu o intrebare. In spatele blocului la mine este un spatiu verde, nu este mare. Cred ca are o latime de vreo 10 m si lungime de vreo 20-30. De ... (vezi toată discuția)
Definitie parcelare pe doua randuri OanaRusu OanaRusu Buna ziua, Am o diferenta de opinii cu directia de pompieri privitoare la accese intr-o documentatie de PUZ. Beneficiarul meu are doua parcele, una in ... (vezi toată discuția)