Buna ziua, in urma lucrarilor de amenjare a unui pasaj subteran care se executa in aproprierea casei mele, mi-au aparut crapaturi serioase la doi pereti de la bucatarie. Lucrarile sunt inca in executie. In urma cu doua luni am formulat o sesizare catre primarie, la care am primit un raspuns ca sesizarea mea a fost transmisa executantului. De atunci nu s-a intamplat nimic. Am revenit la primarie si mi-au spus ca nu am ce sa fac, chiar daca i-as actiona in instanta nu am cum sa castig. Desi nu a fost nimeni de la primarie sa le vada, in baza imaginilor pe care le-am transmis, ei sustin ca acele crapaturi au aparut datorita faptului ca fundatia mea nu este buna. Mentionez faptul ca de zece ani de cand locuiesc in aceasta casa nu am avut crapaturi la bucatarie, acestea aparand doar dupa inceperea lucrarilor. Ce ma sfatuiti sa fac?
O expertiza tehnica extrajudiciara in domeniul ctii., efectuata contracost de un expert judiciar (experti gasiti pe site-ul MJ sau la Biroul local pentrue xpertize tehnice judiciare de pe langa tribunalul din judetul dvs.) poate stabili cauzele crapaturilor. Expertiza va va este necesara pentru a combate afirmatia primariei si intr-o eventuala actiune in instanta impotriva executantului lucrarii. In instnata puteti cere consolidarea casei dvs. si reparatii, daune materiale si/ sau daune morale.