avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1262 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Bună ziua, am primit o amendă de la transportul ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Bună ziua, am primit o amendă de la transportul public în ...

Bună ziua, am primit o amendă de la transportul public în comun pe fond ca nu am avut bilet în valoare de 100 de lei. Procesul verbal a fost greșit deci actul este însoțit de nulitate relativă. Pot face o plângere la instanța, dacă da cum ar trebui să procedez, ce trebuie să fac mai exact?

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:48, 8 Noiembrie 2024
Faceti o plangere la judecătoria sectorului unde ati luat amenda. Scrieți pe ce vă bazați, ce legi/ articole au fost încălcate și ce cereți. Atașații copii ale documentelor pe care vă bazați plângerea/ cerere de chemare în judecată. Așteptați să vi se comunice data primului termen. Deocamdată cam atât.
Faptul că e nulitate relativă e opinia dvs?
Ultima modificare: Vineri, 8 Noiembrie 2024
adriandimitriu, utilizator
Ce este gresit in procesul verbal?

Împotriva procesului-verbal de constatare a contravenției și de aplicare a sancțiunii se poate face plângere în termen de 15 zile de la data înmânării sau comunicării acestuia.

Plângerea se depune și se soluționează în baza competenței alternative la judecătoria în a cărei circumscripție a fost săvârșită contravenția ori la judecătoria în a cărei rază teritorială își are domiciliul sau sediul contravenientul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. am primit o amenda de parcare dar cu numărul de ... G.K. G.K. Bună ziua. Am primit o amenda pentru parcare neregulamentara, dar cu numărul de înmatriculare greșită (numărul este greși, literele sunt corecte). Nu ... (vezi toată discuția)
Buna seara! azi am primit un avertisment de la politia locala ... daniel_257 daniel_257 Buna seara! Azi am primit un avertisment de la politia locala deoarece am lasat sacul cu gunoi jos langa ecoinsula. deoarece cosul unde trebuia sa arunc a fost ... (vezi toată discuția)
Am luat amenda ca nu am comunicat politiei locale a municipului ... cosdan cosdan Am luat amenda ca nu am comunicat politiei locale a municipului bucureste datele conducatorului care a parcat masina fara sa plateasca. Actul prin care s-au ... (vezi toată discuția)