avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Doresc sa renunt la functia de administrator
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Doresc sa renunt la functia de administrator

Am vrut sa ajut o ruda si am acceptat sa fiu administratorul unei firme SRL, unic administrator. Doresc sa renunt la functie dar nu am acordul celui pe care am vrut sa-l ajut. Ce posibilitati am?
Ultima modificare: Luni, 11 Noiembrie 2024
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: IoanGRG , utilizator 14:06, 13 Noiembrie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sa depuneti o cerere de renuntare la aceasta calitate.

O trimiteti prin posta cu confirmare de primire.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pe scurt: faceti ce zice Dl Vasile. Ulterior convocati AGA/asociatul unic pentru a va retrage din societate. In cazul in care nu vor sa semneze decizia de retragere, puteti face un proces verbal cu cele intamplate si sa depuneti la Registrul Comertului unde isi are sediul societatea aceste documente (cererea de renuntare cu AR, convocarea, lipsa dorintei asociatului de a semna demisia, procesul verbal in urma convocarii). Teoretic, ONRC ar trebui sa treaca in dreptul numelui dvs remarca "demis", desi veti aparea in continuare in baza lor de date.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire asociat + administrator din srl ioanagts ioanagts Va rog sa ma ajutati cu raspunsuri in ceea ce priveste urmatoarea problema: suntem 3 asociati (cu parti sociale egale) intr-un srl, in care eu am si calitatea ... (vezi toată discuția)
Convocare aga corina30tg corina30tg Cum trebuie formulata o scrisoare oficiala de convocare AGA a unui SRL cu 3 asociati, unul fiind si administrator, avand ca subiecte de discutie demisia din ... (vezi toată discuția)
Demisie administrator alfamar grup srl alfamar grup srl AM O SOCIETATE DIN ANUL 2000 IN CARE SUNTEM 2 ASOCIATI. EU AM 40% DIN PARTI SI SUNT SI ADMINISTRATOR. ASOCIATUL MEU NU MAI VREA SA AVEM ACTIVITATE PE ACEASTA ... (vezi toată discuția)