avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1264 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună seara! O întrebare pt Dv. cei care sunteți ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună seara! O întrebare pt Dv. cei care sunteți îndreptățiti. ...

Bună seara! O întrebare pt Dv. cei care sunteți îndreptățiti. Un student anul 2, părinți divorțați. Tatăl nu a plătit pensie alimentara niciodată. În urma decesului mamei, tatăl incuvinteaza sa, i acorde un ajutor lunar de 500lei.
Bunicii din partea mamei ii oferă băiatului un domiciliu. Nu au nicio calitate legala (tutore, mandatar). Facultatea nu ii oferă bursa sociala pe motiv ca nu prezintă veniturile celor cu care locuiește? În baza cărei legi suntem obligați ca bunici sa, l întreținem?
In baza Codului civil, insa aici nu este vorba despre intretinerea lui de catre bunici, ci despre dovada veniturilor familiei studentului, asa zice ordinul. Trebuie vazuta si metodologia unitatii de invatamant.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt orfana de mama si tata ne-a abandonat musat mihaela musat mihaela in urma cu 2 ani mama a decedat si tatal nea abandonat,suntem mai multi frati,acum insa sunt studenta si as vrea sa beneficiez de bursa sociala pe care neo ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara ivanov teodora ivanov teodora Buna ziua, as dori daca se poate sa primesc un sfat. Am fost casatorita azi am terminat divortul. Din mariaj avem impreuna un copil in varsta 20 ani care acum ... (vezi toată discuția)
Doresc sa stiu- pensie de intretinere dodorel62 dodorel62 Am un baiat care are 18 ani si ii platesc pensie alimentara 560 lei/luna si este in clasa a - XII - a ,iar fosta sotie are si ea un salariu de 1800 ... (vezi toată discuția)