avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1454 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna seara Ref. Indemnizatie sociala - Am implinit ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna seara Ref. Indemnizatie sociala - Am implinit varsta de ...

Buna seara
Ref. Indemnizatie sociala
- Am implinit varsta de 65 ani
- Am lucrat 9 ani in conditii grele de munca (am adeverinte)
- In evidentele fiscale ANAF nu figurez cu venituri
- Am incercat sa depun Dosarul, la Casa Teritoriala de Pensii,
- Raspunsul Casei Teritoriale de Pensii a fost: "nu, trebuie sa fi lucrat minim 15 ani, cu carte de munca"
- Mi-a dat Dosarul inapoi!!

Intrebare:
- Fata de cele prezentate mai sus, AM sau NU dreptul la o indemnizatie sociala?
- Daca da, va rog sa-mi spuneti care este legea (OUG, etc) care prevede aceasta?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:41, 20 Noiembrie 2024

Cornel Vasile a scris:

TRCL ce inseamna .. degeaba cautati in judet firme de arhivare ..arhiva poate fi si in alt judet

BIU”

TRCL înseamnă Trustul Regional de Construcții Locale !

Victor Brah a scris:

BIU99

TRCL înseamnă Trustul Regional de Construcții Locale (Galați) !

Victor Brah a scris:

BIU99

Buna ziua

Ref. Trust Regional de Constructii Locale, Santierul 3 din Tecuci.
Perioada lucrata 1985-1992 (in 1992 am fost trecut in somaj).
7 ani suficienti pentru a realiza cei 15 ani contributivi!

De curand am reusit sa aflu ultimul loc, unde au fost depozitate Cartile de munca si toate dosarele aferente, ale unitatii sus mentionate!

Este vorba de ALOFM Tecuci:
-Toate Cartile de munca si toate dosarele au fost distruse in urma inundatiilor mari, din septembrie 2007, care au avut loc in Tecuci.
- Ieri am primit, de la ALOFM Tecuci, un document semnat si stampilat care specifica in mod clar ce s-a intamplat cu toata Arhiva, in anul 2007!

Fiind un caz de forta majora (inundatii, calamitati), arhiva este distrusa, ce poate face o persoana care se pensioneaza si nu poate dovedi cu acte, cei 15 ani contributivi. Ce prevede legea? Ce ma sfatuiti sa fac in continuare?

Va multumesc mult,
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art. 279 C.mun.
....
(2) Dupa data abrogarii Decretului nr. 92/1976 privind carnetul de munca, cu modificarile ulterioare, vechimea in munca stabilita pana la data de 31 decembrie 2010 se reconstituie, la cererea persoanei care nu poseda carnet de munca, de catre instanta judecatoreasca competenta sa solutioneze conflictele de munca, pe baza inscrisurilor sau a altor probe din care sa rezulte existenta raporturilor de munca. Cererile de reconstituire formulate anterior datei abrogarii Decretului nr. 92/1976, cu modificarile ulterioare, se vor solutiona potrivit dispozitiilor acestui act normativ.
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde pot gasi arhiva??!! AFANFANA AFANFANA In ani 1971-1986 am lucrat cu contract de munca la unitate apartinand de Ministerul Constructiilor Industriale si anume Trustul de Constructii Industriale si ... (vezi toată discuția)
Vechimea in munca alexandru_olaru89 alexandru_olaru89 Buna ziua, de cateva zile am primit decizia de respingere a cererii de pensionare la limita de varsta pentru urmatorul motiv: Stagiul minim nu a fost complet ... (vezi toată discuția)
Firma desfiintata. cum aflu unde are arhiva pentru a obtine documente necesare pensionarii? aureliao2015 aureliao2015 Buna seara As dori sa aflu de unde obtin o adeverinta privind vechimea in munca, necesara la dosarul de pensionare, daca firma respectiva si-a incetat ... (vezi toată discuția)