avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament

Cumnatele mele m-au chemat in instanta pt ca nu le-am kemat la succesiune dupa sotul meu ,care a decedat de 18 ani.Eu am platit succesiunea dar nu le-am kemat pt ca aveam testamentul sotului de la parinti lui si cineva m-a sfatuit ca nu mai e nevoiesa mai kem cumnatele . Mai au cumnatele mele vreun drept la mostenire dupa atatia ani ? eu nu am copii
Multumesc pt raspuns.
Cel mai recent răspuns: CRM2013 , utilizator 20:48, 26 Octombrie 2013
In acest caz este vorba despre doua succesiuni distincte: succesiunea socrilor dvs., unde alaturi de sotul dvs.veneau si surorile lui(cumnatele dvs.), ptr.ca , chiar daca sotul dvs. avea testament de la parintii lui, surorile lui nu sunt indepartate de la succesiune, pentru ca sunt mostenitoare rezervatare.
Daca sotul dvs.v-a lasat testament, nu trebuia ca surorile lui sa fie citate la succesiune, daca nu v-a lasat testament, atunci trebuia sa fie citate si surorile, pentru ca au dreptul la succesiune, in concurs cu dvs.ca sotie supravietuitoare, acestea având calitatea de colaterali privilegiati.
~ Conținut șters la cerere ~
Daca sotul dvs. a lasat un testament in favoarea dvs, surorile sale nu au nici un drept pentru bunurile lasate de sotul dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament laleaua neagra laleaua neagra buna dimineata daca sotul meu a primit testament de la parinti , iar acum sotul a decedat eu voi mostenii in continuare testamentul (socrii nu mai am , nu ... (vezi toată discuția)
Bună ziua ,sotul meu (decedat acum) avea un frate si o sora,fratele ... mihaelacandea mihaelacandea Bună ziua ,sotul meu (decedat acum) avea un frate si o sora,fratele făra mostenitori( sotie ,copii) ia dat prin testament surori lui partea din avere ... (vezi toată discuția)
Succesiune marcelsimion marcelsimion TRAIM IN TARA TUTUROR POSIBILITATILOR ! ADIO AMERICA ROMANIA TE-A DETRONAT SUNTEM CAMPIONI CU O MEDALIE RARA . Nu imi vine sa cred am in mana un document de ... (vezi toată discuția)