avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... impozit pe venitul din salarii realizat de o persoana ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

impozit pe venitul din salarii realizat de o persoana cu handicap

as vrea sa stiu daca o persoana cu handicap grav sau accentuat care este in acelasi timp si salariat este scutita de la plata impozitului pe venit?
conform ultimei modificari a legii nr.448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, aceasta facilitate fiscala nu s-ar mai acorda incepand cu 01.01.2010, conform prevederilor codului fiscal.
poate cineva sa-mi confirme daca este sau nu asa , tinand cont de faptul ca am primit pareri pro si contra
multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: madeleine_radu , utilizator 20:21, 7 Martie 2010
Citat din raspunsul adresat Societatii Handicapatilor Locomotor din Romania:
"Stimate Domnule Presedinte,
ca urmare a adressei dumneavoastra avand ca obiect OUG 109 va comunicam urmatoarele: ANPH si Ministerul Muncii au luat act despre publicarea in Monitorul Oficial a OUG109 si va asiguram ca masurile reglementate de aceasta ordonanta de urgenta nu aduc atingere scutirii impozitului pe veniturile din salariii pentru persoanele cu handicap.
Actul normativ abroga dispozitiile literei a) a art. 26 din legea 448, insa raman valabile dispozitiile art. 55 alin. (4) lit. k1) din Codul fiscal, potrivit carora "veniturile din salarii realizate de catre persoanele fizice cu handicap grav sau accentuat, la functia de baza".
multumesc pt mesaj
asta am inteles si eu dintr un comunicat al presedintelui anph
pe scurt daca venitul realizat depaseste venitul minim pe economie se aplica impozit
cel putin asa se intampla si la noi in institutie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire impozit salariu pt persoana cu handicap GabrielaCon GabrielaCon Buna ziua, sunt o persoana cu handicap grav si salariata (probabil printre putinele persoane cu handicap grav). Pana acum am beneficiat de scutire de la plata ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venituri salariale - persoane cu handicap Pannik Pannik Salut. Am si eu o intrebare. Persoanele cu handicap accentuat si grav mai beneficiaza de scutirea la plata impozitului pe venituri salariale ? Stiu ca cf ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit angajat cu certificat de handicap accentuat mar_gul mar_gul Buna ziua. Am o intrebare legata de data aplicarii scutirii de impozit pentru o persoana cu certificat de handicap accentuat, eliberat pe data de 5 septembrie ... (vezi toată discuția)