Buna ziua,
In urma cu doi ani, am achizitionat un imobil pe numele parintelui meu (la momentul respectiv am vrut sa fac o investitie dar nu pe numele meu), urmand ca in viitorul apropiat acel imobil sa imi revina mie. Acum parintele nu vrea sa imi returneze imobilul.
Cateva detalii:
- Promisiunea de vanzare a fost incheiata pe numele meu, odata cu plata avansului de 10%
- Plata avansului si diferentei a fost facuta din contul meu catre vanzator
- Pe CVC scrie urmatoarele: "Pretul vanzarii achitat prin prezentul CVC a fost stabilit si acceptat prin libera negiciere dintre subscrisa vanzatoare si cumparatoare, XXX (parintele), prin mandatarul XXX (eu), fara nicio ingerinta a notarului instrumentator sau a altor persoane, astfel ca reprezinta vointa partilor semnatare"
- In contract eu apar ca mandatar.
Ce as putea face in aceasta situatie pt a imi recupera imobilul, daca nu reusesc sa apelez la bunavointa parintelui?
Multumesc
Etsy123
Utilizator 5din 5 utilizatori consideră acest răspuns util
Ati luat o decizie foarte proasta . Aveti ceva sanse numai in instanta , nu are importanta ca ati fost mandatar , trebuie sa dovediti ca banii au fost ai d-voastra , aveti nevoie de un avocat bun , martori si probe .
Banii au fost virati din contul meu direct in contul vanzatorului, am si martori care pot sustine ca am cumparat imobilul pentru mine. Ce alte probe mi-ar mai trebui?
Etsy123
Utilizator 5din 5 utilizatori consideră acest răspuns util
Mergeti cu toate probele la un avocat pentru o consultatie ca sa stiti ce sanse aveti , aici puteti primi doar niste sfaturi , numai un avocat va poate ajuta .
Buna ziua , dorim sa va ajutam . Atat promisiunea de vanzare , avansul si chiar plata integrala plus mandatarea la intocmirea contractului de vanzare cumparare se putea face cu oricine avea aceasta calitate .Ceea ce conteaza cu adevarat si este intocmit actul autentic la notar este numele vanzatorului , al cumparatorului si proprietarului de drept al imobilului . Prin mandatare se intelege ca sunteti un mandatar al vointei cumparatorului . Pana nu dovediti sursa banilor tatalui , ai dumneavoastra imobilul ii apartine cumparatorului .
Nici prin instanță, nu e deloc garantat ca veți câștiga imobilul, pentru că ați fost doar un simplu mandatar și procurator de fonduri.
Însă proprietar de drept este cumpărătorul, care este părintele dvs.
În lege NU EXISTĂ returnare imobil, pentru că ar fi absurd, și care oricum nu va aparținut niciodată.
Și 10 avocați dacă ați angaja, nu v-ar garanta nimeni că veți câștiga imobilul.
Contractul de vânzare/cumpărare este cam bătut în cuie, și cu foarte puține și rare excepții când poate fi anulat.
Și repet, în lege nu este prevăzut ca un imobil care nu v-a aparținut niciodată să vă fie returnat.
Mai aveți frați/surori`? Că dacă da, lucrurile sunt și mai complicate.