avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Executare contract imprumut
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Executare contract imprumut

Pentru nerespectarea unui contract de imprumut facut la notar (unde primul si singurul pas este mesul la executor judecatoresc), cum se face calcularea/esalonarea eventualelor rate, daca paratul nu are bunuri si veniturile lunare sunt sub suma de platit? Se face asemeni creditelor, cu un grad maxim de 40% indatorare? In cazul asta, daca are deja un credit pe numele lui si e sa zicem indatorat 39%?
O intrebare adiacenta ar fi, de asemenea, in experienta dvs, cat ar dura un asemenea proces pana se pune in practica/ pana incepe sa plateasca?

Va multumesc,
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
I se pune poprire pe salariu și I se va retine 1/3 , indiferent de câte credite are. Dacă mai e în executare silita ceruta de alți creditori, I se retine ( pana la )1/2 din salariu.
Nu durează.mult de cand mergeti la executor
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depinde daca acel contract are clar aratata suma si termenul, atunci e titlu executoriu. Nu mereu gasiti executor sa il execute. Pentru restul intrebarilor, vad ca nu e situatia concreta expusa, sunt presupuneri, intai verificati situatia si va spunem raportat la situatia concreta, nu la probabil si posibil...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silitã de cãtre corpul executorilor bancari iolanda15 iolanda15 Am primit o notificare cesiune de creanţă de la Corpul Executorilor Bancari al unei banci, prin care am fost informaţi că, în baza Contractului de credit ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu hotarare definitiva dar nu irevocabila ClaudiaN ClaudiaN Societatea poate pune poprire pe salariul angajatului in baza unui titlu executoriu (hotararea de fond in litigii de munca) daca acesta nu este si irevocabil? ... (vezi toată discuția)
Executare contract imprumut intre tata si fiu CORTEX CORTEX Buna ziua. Daca fac un contract de imprumut ne purtatoare de dobanda intre tatal meu si mine care este procedura prin care tatal meu poate obtine executarea ... (vezi toată discuția)