avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara.Sora mea a vândut propriului băiat ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara.Sora mea a vândut propriului băiat căsătorit ...

Bună seara.Sora mea a vândut propriului băiat căsătorit casa prin notariat ,,,Contract de vânzare-cumpărare cu drept de uz viager,băiatul intre timp s-a despărțit ce se întâmplă cu casa după divorț.Va mulțumesc anticipat
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se face partajul și se împarte cu soția.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dar sora mea încă trăiește iar ei nu pot fi proprietari de drept conform contractului de vânzare-cumpărare decât după decesul ei.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu schimba cu nimic situatia, sora dvs va sta in casa linistita pana la deces.
eui partajeaza acum nuda proprietate, poat sa faca partajul ca si si imparta casa, dupa decesul soacrei.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sigur ca sunt proprietari, doar ca nu pot folosi locuinta, dar ei sunt proprietari, ei datoreaza impozit etc. Ar fi bine sa discute cu un avocat fiul, caci depinde de situatia concreta.
In principiu casa se poate imparti si acum, si dupa decesul uzufruactuarei, dar nu stim contractul cum e facut, daca se poate desfiinta sau nu, cu ce costuri. Bine ar fi sa discute acum cu un avocat, are mai mutle variante, nu sa astepte sa devina mai scump partajul.
Ultima modificare: Marți, 3 Decembrie 2024
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat
Buna ziua,

Dupa divort fostii soti raman coproprietari pana la momentul la care se efectueaza partajul. Exista mai multe variante la partaj.
Cat despre uzufructuar, acesta pastreaza dreptul pentru durata pe care s-a constituit, in cazul dvs pana la deces.

mititelugheorghe68 a scris:

Bună seara.Sora mea a vândut propriului băiat căsătorit casa prin notariat ,,,Contract de vânzare-cumpărare cu drept de uz viager,băiatul intre timp s-a despărțit ce se întâmplă cu casa după divorț.Va mulțumesc anticipat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzufruct viager ContSters61818 ContSters61818 Sa nu radeti, va rog frumos sa ma ajutati intr-o problema... Deci, contract de vanzare cumparare pentru un apartament incheiat intre doi soti si o terta ... (vezi toată discuția)
Bună seara bunica mea are drept de uzufruct cu mama, sa stea ... Alexandrugh Alexandrugh Bună seara bunica mea are deep de uzufruct cu mama, sa stea în casa cât trăiește dar bunica a renunțat și a plecat la fratele ei Ce demersuri trebuie ... (vezi toată discuția)
In caz de divort ce se intampla cu apartamentul in care locuim? ovidiu2009 ovidiu2009 As dori sa aflu ce se intampla cu apartamentul in caz de divort? Mentionez ca apartamentul a fost cumparat de la socrii in baza unui contract de vanzare ... (vezi toată discuția)