De curand am achizitionat un apartament.
Toate frumoase pana am inceput renovarile.
Problema este urmatoarea, la fiecare zgomot ne trezim cu seful de scara si ne intreaba ce facem in apartament.
Nu putem sa dam gresia/faianta jos, sa razuim peretii....lucrari care se fac la o renovare, ca ne trezim cu el la usa, ciocanind insistent.
Mentionam ca pastram si ora de liniste si tot degeaba.
Cum putem legal sa il calmam pe acest "domn"?
CHKa
Utilizator 7din 8 utilizatori consideră acest răspuns util
Stimate @Paul2017 , personal , as iesi la usa si , asa cum spune Adam Grecu , I-as spune deosebit de politicos ca , daca mai bate la usa mea , ii rup degetul cu care bate . Sunt oameni care chiar nu inteleg daca nu vorbesti pe limba lor . E clar ca atitudinea lui e agresiva , si nu va intelege decat de o agresivitate care o intrece pe a lui . Dar e doar parerea mea …
w_v_w_v
Utilizator 5din 7 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu e chiar asa. Omul poate se preocupa de linistea blocului si vrea sa fie sigur ca nu fac oamenii lucrati in ziduri de rezistenta. Eu zic ca mai repede varianta a doua cu rezistenta.
Daca puteti incercati sa le spuneti oamenilor cu o zi inainte sau doua zile intre ce ore se va face galagie. Asa poate omul (vecinii) sa mai traiasca si ei pe prioada renovarii.
Incercati sa puneti anunt ca se renoveaza apartamentul x si incercati sa anuntati dinainte cand se fac lucrari cu galagie.
Asa ce sa faca si oamenii aia. Se muta o luna cat se renoveaza apartamentul? pe urma vine altul care renoveaza si tot asa??
Normal se face o perioada scurta de o zi doua maxim cu bormasina cand se da gresia jos sau faianta.
In rest renovarea nu ar trebuisa fie asa galagioasa.
La noi cand unul are de dat gauri anunta : Vedeti ca dau si eu Vineri peste 3 zile niste gauri ca imi iau un corp de mobila si vreau sa il ancorez de zid.
Asa altfel cand da unul o gaura neanuntat, se plimba locatarii ca la dv si ca in serialul SCARA B, pana identifica pe cela care da gauri dar inainte ma suna pe mine sa intrebe cine ce face si nu a anuntat.
hhs
Utilizator 3din 4 utilizatori consideră acest răspuns util
Buna ziua,
Depinde ce intelegeti dvs. prin renovare. Una este sa zugraviti si sa schimbati gresia si faianta si alta este sa modificati configuratia apartamentului. Pentru cea din urma eu as obtine autorizatie de construire. Asa ca sa nu aveti probleme in cazul unei reclamatii "binevoitoare".
"De obicei" cei care renoveaza nu incheie un contract cu o firma specializata ci angajeaza tot felul de "mesteri priceputi" care "de obicei" lucreaza in timpul lor liber dupa ce ei vin de la serviciul lor permanent si asta se intampla "de obicei" seara cand toata lumea e acasa si copii invata, etc... Asa ca o renovare care ar trebui sa dureze maxim o luna se intinde pe parcursul unui an in care cineva tot bate cu ciocanul si gaureste cu bormasina :) In afara orelor de liniste nu inseamna ca puteti sa zguduiti blocul ca la cutremur....:) Mai este si mizeria lasata de materialele carate pe scari care trebuie curatata imediat dupa folosirea scarilor si nu..... cand termin de renovat sau cand vine femeia de serviciu...!
Sper ca intelegeti ce zic fiindca cei de la primarie cand vin sa constate cele semnalate in sesizare, de obicei dau amenzi! Iar angajarea la negru inseamna cam 30000 lei amenda!
Dar este si dreptul dvs. sa faceti ce vreti in apartamentul dvs. atata timp cat nu incalcati dreptul celorlalti !!!
Ultima modificare: Miercuri, 4 Decembrie 2024 hhs, utilizator