avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua Data nasterii 15.oct.1967 Data angajarii ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua Data nasterii 15.oct.1967 Data angajarii 08.oct.1985 ...

Buna ziua

Data nasteri 15.oct.1967
Data angajari 08.oct.1985
Un copil nascut in aprilie. 1990
In oct.2025 se împlinesc 40 de ani vechime neîntreruptă în aceeaşi unitate.
Intrebare:
Se poate iesi la pensie si daca DA din cei 40 de ani se scad cele 6 lunide crestere copil?

multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:25, 9 Decembrie 2024
Urmare a datei dvs. de nastere , nu poate fi vorba de pensie anticipata inainte de febr 2026 . Varsta standard de pensionare este , pentru dvs. , de 63 ani si 4 luni . Pensia anticipata poate fi accesata cu cel mult 5 ani inainte de implinirea acestei varste .
Ultima modificare: Duminică, 8 Decembrie 2024
CHKa, utilizator
Potrivit ministrului Muncii, românii se pot pensiona anticipat, dacă au un stagiu contributiv de 40 de ani.
Noua lege a pensiilor vine cu reducerea vârstei de pensionare pentru femei.
Nu stiu de unde ati citat - ca nu spuneti - dar faptul ca romanii se pot pensiona anticipat ( adica , mai repede ) e una , “ pensia anticipata “ e altceva . Vedeti art 58 al (1) din Legea 360/2023 : “ Pensia anticipata se cuvine cu cel mult 5 ani inaintea implinirii varstei standard de pensionare … “ si coroborati-l cu art 59 al aceleiasi legi : “ … reducerea varstei standard de pensionare prevazute de art 58 al (1) nu poate fi cumulata cu nici o alta reducere reglementata de prezenta lege … “ . Deci , ceea ce eu v-am raspuns este corect .
Ultima modificare: Luni, 9 Decembrie 2024
CHKa, utilizator
"În ce priveşte pensia anticipată, este important ca românii să ştie că, pentru un stagiu contributiv de 40 de ani, se pot pensiona cu cinci ani mai devreme a explicat ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu la RomâniaTV"

aici am vazut in urma cu cateva zile
Persoanele care au realizat stagiul complet de cotizare CONTRIBUTIV, prevăzut de lege ( anexa nr. 5 la lege), precum şi cele care au depășit stagiul complet de cotizare contributiv, cu până la 5 ani de stagiu de cotizare pot beneficia de pensie anticipata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art.56 din legea 360/2023,pentru cei care urmează sa deschidă ... goplanet goplanet Art.56 din legea 360/2023,pentru cei care urmează sa deschidă drepturile de pensie dupa 1 septembrie 2024 - cei 5 ani de stagiu peste cei 35 de stagiu ... (vezi toată discuția)
Ce stagiu de cotizare trebuie , pentru femeile cu copii, ca sa ... Em77 Em77 Ce stagiu de cotizare trebuie , pentru femeile cu copii, ca sa poată ieși mai devreme la pensie? (vezi toată discuția)
Data iesirii la pensie - mai sabinaandreea sabinaandreea buna seara sunt nascut in 1967 luna septembrie,lucrez in politie din ianuarie 1991,am implinit luna trecuta 20 ani de munca in politie,totii anii fiind ... (vezi toată discuția)