Buna ziua
Vreau sa cumpar o garsoniera și proprietarul spune ca are gazul apa ,curentul închise și nu vrea sa le dea drumul.Eu când fac contractul la notar pot fi sigura ca nu are datorii sau nu este debranșat de ka utilități ?
Va multumesc mult pentru informații ,dacă fac o promisiune de vânzare cumparare și ei sa-și ia obligația sa rezolve pana la semnarea contractului ar fi ok ?Multumesc ,o seara frumoasa !
Totusi ar fi bine sa verificati functionalitatea acelor instalatii inainte sa dati banii.
Legat de contracte, eu am cumparat acum cativa ani o casa ce a fost data in plata de fostii proprietari si acum era a bancii. Aveam contor de gaz si de curent, dar nu mai aveam si ultimele facturi. Am crezut ca e ok, dar nu a fost asa. Am facut proces verbal de predare-primire cu indecsii contoarelor intre mine si reprezentantul bancii, dar si asa am avut nevoie de 4 luni si de cateva mii de lei bune ca sa pot da drumul legal la curent si la gaz. A trebuit sa refac proiectele pt curent si gaze, a trebuit sa platesc din urma niste solduri care nu se stie ale cui erau etc...
Daca nu vreti batai de cap:
1. verificati ca toate instalatile sa functioneze (apa, curent, gaze, etc...)
2. faceti proces verbal de predare-primire in ziua in care semnati contractul de vanzare-cumparare cu proprietarul in care sa treceti indecsii contoarelor de apa, curent si gaz.
3. vechiul proprietar trebuie sa va dea ultimele facturi pt utilitati
Cu suficienti bani si timp se pot rezolva destule, insa nu cred ca asta va doriti.