avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii fise fiscale despagubiri
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

fise fiscale despagubiri

buna seara!
Am o salariata careia in mai 2009 i s-au platit despagubiri civile pentru perioada noiembrie 2007- decembrie 2008 ( a fost concediata si in urma unei decizii judecatoresti a fost reincadrata).
Cum ii intocmesc fisa fiscala pentru veniturile din 2009 avand in vedere ca ca din baza de calcul a despagubirilor rezulta:
total brut =17000
deduceri=3000
venit impozabil=12000
impozit=1920
bineinteles sumele sunt rotunde
multumesc
Cel mai recent răspuns: pppp1000 , utilizator 20:46, 12 Februarie 2010
Inregistrati aceste sume in luna mai 2009,atunci cand ati efectuat plata.
multumesc
Codul Fiscal-Art. 57(2.1) În cazul veniturilor din salarii şi/sau al diferenţelor de venituri din salarii stabilite pentru perioade anterioare, conform legii, impozitul se calculează şi se reţine la data efectuării plăţii, în conformitate cu reglementările legale în vigoare privind veniturile realizate în afara funcţiei de bază la data plăţii, şi se virează până la data de 25 a lunii următoare celei în care s-au plătit
Multumesc, asta inseamna ca trebuie sa-i intocmesc FF1 pentru veniturile din salariu si FF2 pentru veniturile din luna respectiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu compensator Angela Cerdeanu Angela Cerdeanu 2 persoane parasesc societatea intrucat s-a desfiintat postul/locul de munca deci art 65 alin1 cf codului muncii. cf ctr colectiv de munca are dreptul la 1 ... (vezi toată discuția)
Plata drepturilor salariale restante in baza unei sentinte civile janelo janelo Buna ziua , Vă rog să mă îndrumaţi cu privire la modalitatea de calcul şi declarare a contribuţiilor sociale obligatorii pentru perioade anterioare ... (vezi toată discuția)
Cum recuperam impozitul platit pentru tichete de masa normator normator Avind in vedere prevederile art. 26 lit. a din Legea 448/2006 si ale art. 68 din HG nr. 44 / 2004 ( normele de aplicare a Codului fiscal ), inteleg ca ... (vezi toată discuția)