avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Asocierea intr-un S.R.L.
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Asocierea intr-un S.R.L.

Buna ziua! Doresc sa ma asociez intr-o S.R.L. infiintata in anul 1991 care are un patrimoniu destul de frumusel. Ce acte sunt necesare sa fac ca sa nu am probleme mai tarziu cu vreunul din mostenitorii asociatului unic existent in momentul de fata? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ovidiu Ionel , utilizator 22:44, 16 Martie 2010
Asociatul unic trebuie sa faca o decizie in care sa hotarasca cesionarea catre dvs. a 50% din partile sociale si sa intocmeasca un contract de cesiune parti sociale.Decizia, contractul de cesiune, copia actului dvs. de identitate, declaratia pe proprie raspundere data la notar , avocat sau in fata reprezentantului ORC ca indepliniti conditiile de afi asociat si administrator si specimenul de semnatura pe care il dati la notar daca veti fi si administrator, trebuie inregistrate la ORC pentru opozabilitate fata de terti.
Cedentul poate face cesiunea la val. nominala a partilor sociale ca sa nu plateasca un impozit dar poate sa cesioneze si la val. de piata a firmei, care include si valoarea activelor( teren si imobil ) situatie in care v-ar cere mai multi bani si nu cred ca n-ar face asta, chiar daca va fi impozitat.
Bafta!
Ultima modificare: Luni, 15 Martie 2010
Mihail Cazacioc, Consilier juridic
prin cesiune puteti intra in firma.in functie de cota participati si la culegerea dividendelor
va multumesc pt raspunsurile dumneavoastra...:D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reprezentare mony mony Un asociat unic cedeaza intreg capitalul social al SRL unde detine aceasta calitate ,catre 21 persoane fizice care vor deveni noii asociati.Desi capitalul ... (vezi toată discuția)
Iesire asociat din firma Jenu68 Jenu68 Buna ziua! Sunt asociat impreuna cu alta persoana la o firma( S.R.L.). Suntem asociati 50%-50%. Asociatul meu ia hotarari singur si de foarte multe ori m-a ... (vezi toată discuția)
Procedura vanzare parti sociale grandanat grandanat Speta: Societate comerciala SRL, 2 asociati 50-50. Care e procedura de transfer a partilor sociale de la un asociat la celalalt? Practic cesionarea a jumatate ... (vezi toată discuția)