avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Bună seara. Exista posibiltatea de a nu primi amenda ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Bună seara. Exista posibiltatea de a nu primi amenda contravențională, ...

Bună seara.
Exista posibiltatea de a nu primi amenda contravențională, deoarece se fac proceduri pentru un dosar penal ? Au trecut 20 de zile din data aceea și nu am primit nimic momentan ( tulburarea ordinii si linistii publice )
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 23:58, 14 Ianuarie 2025
Bună seara. Aplicarea sancțiunii amenzii contravenționale se prescrie în termen de 6 luni de la data săvârșirii faptei.
Și dacă aceasta este urmărită ca infractiune, dacă da, unde pot afla acest lucru? Menționez ca nu am primit nici pana acum ceva în legătură cu amenda sau dacă este posibil cazul de urmărire penala.

trandafir2 a scris:

Bună seara. Aplicarea sancțiunii amenzii contravenționale se prescrie în termen de 6 luni de la data săvârșirii faptei.

Un numar de 20 (30-40) de zile este putin in situatia unui dosar penal.
Daca va fi cazul, veti citat ca martor, sau ca suspect, la un anumit moment.
Sau apelati la un avocat sa ii povestiti situatia, si sa faca demersuri legale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda trimisa dupa 6 luni alex555 alex555 Se mai plateste amenda trimisa dupa 6 luni ? (vezi toată discuția)
Itm-termen prescriere contraventie nedepistata la timp doriodann doriodann Buna seara, Va rog sa-mi spuneti daca exista un termen de prescriere a unei contraventii. La o asociatie de proprietari am avut o conventie civila la ... (vezi toată discuția)
Prescriptia pv in 30 de zile respectiv de 6 luni ticut ticut am fost depistat pe un sector de drum nemarcat ca fiind localitate de un radar in mers(110km/h) si am fost sanctionat pt lipsa actelor si pentru viteza. nu am ... (vezi toată discuția)