avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Violare secret corespondenta
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Violare secret corespondenta

in timpul casatoriei eu si sotia mea am creeat doua adrese de messenger(ex. dumitrescu_elena@yahoo.com si dumitrescu_dan@yahoo.com). amundoua adresele incep cu numele nostru de familie.parolele nu au fost un secret .intram des unul pe adresa celuilalt.acum 2 ani am divortat ,adresele si parolele ramanand aceleasi.fosta sotie se conecta des pe adresa mea schimbandu-mi pozele de la avatar si deschizandu-mi mail-urile. intr-o zi am intrat pe cele 2 adrese si am schimbat parolele.ziua urmatoare m-a sunat si mi-a cerut parola de la adresa cu numele ei amenintandu-ma ca ma da in judecata.i-am dat-o spunandu-i sa ma lase in pace ca nu vreau sa mai stiu nimic de ea.am si eu cateva intrebari daca puteti sa imi raspundeti va rog frumos ,e urgent....: prin faptul ca eu am schimbat parolele la cele 2 adrese facute impreuna pot fi dat in judecata pentru violarea secretului corespondentei?se poate demonstra ca si ea intra pe adresa cu numele meu (dumitrescu_dan@yahoo.com)cum pot demonstra? daca ma da in judecata pentru violarea secretului corespondentei ,poate avea castig de cauza?VA MULTUMESC ANTICIPAT!!
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 15:13, 11 Februarie 2010
se poate dovedi si ca dvs ati intrat si ati citit corespondenta ei si ea pe a dvs..
Eu nu pricep de ce nu ii schimbati la loc parola la contul ei de mail.
Asa terminati si cu problemele.
Daca ati citit mesajele sotiei de care sunteti despartit si poate face aceasta dovada este o problema.
Cel mai bine,vorbiti cu aceasta si spuneti-i sa isi scgimbe parola si pe cale amiabila ,cred ca se termina totul,daca exista intelegere.
Stimate domn, dupa propria mea parere, nu este vorba de violarea secretului corespondentei, art 195 Cod penal ci de infractiunea de acces fara drept la sisteme informatice, restrictionare fara drept a accesului la date informatice(prin schimbarea parolei), iar fosta sotie a dumneavoastra a savarsit aceleasi infractiuni, in plus daca ati si copiat sau a copiat datele din e-mailuri s-a mai savarsit si infractiunea de transfer neautorizat de date informatice. Exista o lege speciala pentru infractiunile mentionate de mine. Ideea este ca este bine sa ii comunicati fostei sotii ca mai bine va impacati decat sa ajungeti ambii in instanta. Da, se poate demonsta ca se intra pe o adresa sau se acceseaza date informatice deoarece orice calculator poate fi detectat prin IP Adress, dar este o procedura complicata, cunoscuta doar de specialisti.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Februarie 2010
Spirios, utilizator
cum se poate dovedi?

Alte discuții în legătură

Adresa de e-mail sparta, conturi pe hi5, facebook, etc. mistermoney18 mistermoney18 In urma cu 2 ani am cunoscut pe net o fata cu care am avut o relatie, la distanta, aproape un an, dupa care nu ne-am mai inteles si am hotarat ca ar fi mai ... (vezi toată discuția)
Plangere Florinel1999 Florinel1999 Salutare, inainte sa platesc un avocat m am decis sa pun o intrebare aici I am oferit acces-ul la o adresa de e mail unui prieten iar acesta a lasat la randul ... (vezi toată discuția)
Violare de corespondenta???/ lupianca lupianca Buna seara...am o intrebare. Daca, in timpul casatoriei sotii aveau aceeasi parola la mailurile personale ( deci totul era pe fata ca sa zic asa) iar sotia a ... (vezi toată discuția)