avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1239 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reclamatie vecin galagios
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reclamatie vecin galagios

Buna ziua,

Am nevoie de sfaturi cu privire la pasii pe care ii pot urma pentru a reclama un vecin din cauza zgomotelor zilnice deranjante.

De cateva luni, in fiecare dimineata (~06:00) ii aud foarte tare pasii prin casa (imi bubuie tavanul) si sunetul periei de toaleta lovita de vas, zgomote care ma trezesc si ma impiedica sa ma odihnesc. Aceiasi pasi se repeta si seara dupa munca. Am incercat sa discut cu el printr-un mesaj politicos, dar a negat ca zgomotele ar proveni de la el, sustinand ca sunt cauzate de alti vecini. Totusi, situatia persista, afectandu-ma atat pe mine, cat si pe partenera mea.

Daca un al doilea mesaj nu da rezultate, ma gandesc sa ma adresez asociatiei de proprietari, politiei locale sau sa initiez o actiune legala pentru deranj psihic continuu (am deja anxietate), cu dovezi.

Exista sanse reale de solutionare prin astfel de demersuri?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:23, 24 Decembrie 2024
Constituie contravenție săvârșirea oricăreia dintre următoarele fapte, dacă nu sunt comise în astfel de condiții încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracțiuni:
...
25) tulburarea, fără drept, a liniștii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă;
26) tulburarea liniștii locatarilor între orele 22,00-8,00 și 13,00-14,00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuințele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinația de locuințe ori situat în imediata vecinătate a acestora;
....

Contravențiile se constată de către primar, împuterniciții acestuia, de către ofițerii sau agenții de poliție ori de către ofițerii, maiștrii militari și subofițerii din jandarmerie, precum și, pentru faptele constatate în zona specifică de competență, de către polițiștii de frontieră.
Nu aveti nici cea mai mică sansa, izolati-va casa sau folosiți dopuri de urechi.
Nu aveti motiv de reclamatie, omul merge, nu poate levita și își folosește casa în mod normal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este vreo lege care restricționată muncitorii care lucrează pe șantier să respecte o anumită lege a liniștii publice? Stormwatch Stormwatch Buna seara, In cartierul unde stau se construiește ceva, iar ei dărâmă clădirea de langa, iar blocul trepidează deja, nu ar trebui sa fie o lege ... (vezi toată discuția)
Doresc sa cunosc litera legii privind linistea si ordinea publica ... csandra csandra doresc sa cunosc litera legii privind linistea si ordinea publica respectiv +spatiul dintre doua blocuri , in care se afla un spatiu de joaca amenajat si in ... (vezi toată discuția)
Dreptul la liniste la apartament AnaEva AnaEva Buna ziua, Vecina are un catel care latra incontinuu, zi si noapte, am înregistrări la 1,3, noaptea, problema persista din iulie 2017 de cand m-am mutat ... (vezi toată discuția)