avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Curs formare profesionala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Curs formare profesionala

Buna ziua!
Am cautat in forum problema mea si tot nu m-am lamurit, de aceea mi-am permis sa deschid un subiect nou, poate ma lamureste si pe mine cineva.
Acum 8 luni m-am angajat la o firma. Am fost trimis la un curs de formare profesionala cu durata de 10 zile. Cursul s-a efectuat in afara orasului, iar firma mi-a platit transportul cu trenul, diurna de 350 000 lei pe zi, cazarea la hotel de 1.300.000/zi si valoarea cursului de 20 mil. In timpul celor 2 saptamani am primit si indemnizatie integrala in locul salariului.
Dupa efectuareaa cursului am semnat un act aditional prin care ma oblig sa nu parasesc firma 3 ani de la finalizarea cursului, in caz contrar voi plati cheltuielile ocazionate de formarea profesionala in valoare de 40 mil. Mentionez ca la actul aditional este atasata factura fiscala cu toate cheltuielile.
Intrebarea mea este daca demisionez mai devreme de 3 ani trebuie sa platesc toate cheltuielile sau se aplica legea conform careia stagiul de formare profesionala trebuie sa fie mai mare de 60 zile si cu scoaterea totala din activitate?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: risca , utilizator 08:08, 1 Noiembrie 2006
Ai semant, inseamna ca ai fost de acord sa platesti. Nu stiu despre ca lege e voba cu cele 60 de zile. Fii mai explicit!
M-am exprimat gresit. Conform Codului Muncii, dar nu mai retin articolul.
Se aplica Codul muncii
Multumesc mult de raspunsuri. Inseamna ca nu ar trebui sa-mi fac probleme.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie in caz de formare profesionala xxandra xxandra Buna, sunt in urmatoarea situatie: sunt angajata la o firma, si am semnat contract aditional contractului de munca in care scrie ceva de genul "salariatul care ... (vezi toată discuția)
Act aditional loyalty codrine codrine Buna ziua, La firma la care lucrez, eu si cativa colegi, am participat la un training platit de firma. La o luna de la finalizarea trainingului, am fost ... (vezi toată discuția)
Demisie cim clauza formare profesionala alex012015 alex012015 Buna ziua, Am semnat inainte de inceperea efectiva a muncii un contract de munca in care este stipulat ca in cazul in care voi demisiona va trebui sa ... (vezi toată discuția)