avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CHIRIAS CARE EMITE CHITANTE FALSE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CHIRIAS CARE EMITE CHITANTE FALSE

In data de 30/06/2008 am incheiat un contract de inchiriere al unui apartament (al carui proprietar sunt impreuna cu mama) pe o perioada de 5 ani.
In vederea obtinerii unui credit bancar, mama mi-a cedat partea ei de chirie prin declaratie notariala astfel eu incasand chiria in totalitate.
Am incasat chiria pe primele 4 luni iar ulterior, datorita neplatii chiriei in continuare, dupa cateva somatii, am actionat chiriasul in instanta, introducand actiune de reziliere contract si evacuare.
In urma acestei actiuni paratul a prezentat in instanta chitante false semnate de 2 martori, care acopereau chiria restanta si avans pe 17 luni. Aceste chitante imitau numai semnatura mea, datorita faptului ca mama mi-a cedat partea ei de venit din inchiriere.
Ca urmare, am cerut inscrierea in fals iar instanta a suspendat cauza pana la solutionarea dosarului penal rezultat.
In prezent astept de cca. un an rezultatul expertizei grafologice si al audierii martorilor care au semnat chitantele false. Din chitantele false rezulta ca a fost achitata chiria pana pe 15/03/2010.
De asemeni, am trimis imediat dupa aflarea prezentarii in instanta a unor falsuri o notificare prin executor judecatoresc prin care instiintam chiriasul, citez: “…avand in vedere chitantele intocmite in fals pe care le-ati folosit in instanta, orice plata sa o efectuati numai in contul………. sau la biroul executorului judecatoresc, orice alt inscris nefiind recunoscut ca fiind valabil.”
PROBLEMA PRINCIPALA ESTE CUM POT IMPIEDICA APARITIA UNOR NOI CHITANTE FALSE, CE DEMERSURI LEGALE INATACABILE POT FACE PENTRU A IMPIEDICA DEFINITIV CA PATRATUL SA CONTINUIE SA PREZINTE INSTANTEI FALSURI, TIMP IN CARE SE FOLOSESTE NESTINGHERIT DE SPATIUL RESPECTIV STIIND CA PROCEDURA DUREAZA ANI SI POATE FI NECONCLUDENTA AVAND IN VEDERE CA SE ANALIZEAZA O SIMPLA SEMNATURA SI NU UN TEXT.
Prin ce metoda pot determina chiriasul sa nu mai poata pretinde ca a platit in schimbul unor chitante de mana, sa il oblig sa plateasca numai prin instrumente bancare, acest fapt nefiind din pacate mentionat in contractul de inchiriere.
MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:42, 10 Februarie 2010
1-Rugam respectati regulamentul forumului si nu postati mesaje cu ,majuscule
2-Suportati in parte consecintele inchierii unui contract de inchiriere care nu contine clauze minim necesare care sa va apere interesele.
3-Urmare a faptului ca instanta civila a luat act de cererea dvs ,respectiv cea prev de disp art 183 Cod procedura civila,va revine obligatia sa asteptati concluzia autoritatii competente asupra expertizei grafologice.
5-
CE DEMERSURI LEGALE INATACABILE POT FACE PENTRU A IMPIEDICA CA PATRATUL SA CONTINUIE SA PREZINTE INSTANTEI FALSURI

Eventual puteti dispune notificarea chiriasului,cu obligatiile contractual asumate dar nematerializate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chirias care emite chitante false mvsilviu mvsilviu In data de 30/06/2008 am incheiat un contract de inchiriere al unui apartament (al carui proprietar sunt impreuna cu mama) pe o perioada de 5 ... (vezi toată discuția)
Daca se minte intr-o declaratie data in fata politiei ... ce se intampla ? fals uz de fals ? nimeni vinovat ! doderosandro doderosandro Un angajator a fost reclamat politiei-parchetului,pentru falsificarea unor documente: Contracte de munca, state de plata,incetare contract de munca. Se face ... (vezi toată discuția)
Semnare contract de vanzare de altcineva si nu de titular mariuta1970 mariuta1970 buna ziua daca am avut un apartament de 4 camere, a parintiilor care am avut dreptul si noi si l am cedat in favoarea suroriii mele mai mari, la insistentele ... (vezi toată discuția)