avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 144 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... CHIRIAS CARE EMITE CHITANTE FALSE
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

CHIRIAS CARE EMITE CHITANTE FALSE

In data de 30/06/2008 am incheiat un contract de inchiriere al unui apartament (al carui proprietar sunt impreuna cu mama) pe o perioada de 5 ani.
In vederea obtinerii unui credit bancar, mama mi-a cedat partea ei de chirie prin declaratie notariala astfel eu incasand chiria in totalitate.
Am incasat chiria pe primele 4 luni iar ulterior, datorita neplatii chiriei in continuare, dupa cateva somatii, am actionat chiriasul in instanta, introducand actiune de reziliere contract si evacuare.
In urma acestei actiuni paratul a prezentat in instanta chitante false semnate de 2 martori, care acopereau chiria restanta si avans pe 17 luni. Aceste chitante imitau numai semnatura mea, datorita faptului ca mama mi-a cedat partea ei de venit din inchiriere.
Ca urmare, am cerut inscrierea in fals iar instanta a suspendat cauza pana la solutionarea dosarului penal rezultat.
In prezent astept de cca. un an rezultatul expertizei grafologice si al audierii martorilor care au semnat chitantele false. Din chitantele false rezulta ca a fost achitata chiria pana pe 15/03/2010.
De asemeni, am trimis imediat dupa aflarea prezentarii in instanta a unor falsuri o notificare prin executor judecatoresc prin care instiintam chiriasul, citez: “…avand in vedere chitantele intocmite in fals pe care le-ati folosit in instanta, orice plata sa o efectuati numai in contul………. sau la biroul executorului judecatoresc, orice alt inscris nefiind recunoscut ca fiind valabil.”
PROBLEMA PRINCIPALA ESTE CUM POT IMPIEDICA APARITIA UNOR NOI CHITANTE FALSE, CE DEMERSURI LEGALE INATACABILE POT FACE PENTRU A IMPIEDICA DEFINITIV CA PATRATUL SA CONTINUIE SA PREZINTE INSTANTEI FALSURI, TIMP IN CARE SE FOLOSESTE NESTINGHERIT DE SPATIUL RESPECTIV STIIND CA PROCEDURA DUREAZA ANI SI POATE FI NECONCLUDENTA AVAND IN VEDERE CA SE ANALIZEAZA O SIMPLA SEMNATURA SI NU UN TEXT.
Prin ce metoda pot determina chiriasul sa nu mai poata pretinde ca a platit in schimbul unor chitante de mana, sa il oblig sa plateasca numai prin instrumente bancare, acest fapt nefiind din pacate mentionat in contractul de inchiriere.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:38, 11 Februarie 2010
Pentru semnatura de pe chitanta cereti expertiza si se va demonstra ca este falsa. Respectivul apoi poate fi acuzat de fals si uz de fals. In final, veti putea cere si daune morale.
notificarea care ati facut-o e un mod in care dvs va prevalati de un drept si el nu se poate eschiva de la obligatia corelativa de plata in modalitatea aleasa de dvs
Trebuie sa il dati in judecata insa e destul de complicata treaba sub aspectul duratei procesului.
Incercati sa cautati sa consultati un avocat care ar putea gasi o solutie care sa urgenteze solutionarea problemei.
Ar trebui sa se poarte o discutie intre avocat si chirias in prezenta dvs.Acesta ar fi primul pas mai inainte de a se declansa ostilitatile.

avocat Claudiu Lascoschi
avocatPetre a scris:

notificarea care ati facut-o e un mod in care dvs va prevalati de un drept si el nu se poate eschiva de la obligatia corelativa de plata in modalitatea aleasa de dvs



Am o clauza in contractul de inchiriere care prevede ca, citez " in cazul incetarii inainte de termenul stabilit din motive imputabile Locatorilor, acestia se obliga sa achite contravaloarea investitiei...in baza unei evaluari intocmite de un expert evaluator". As putea sa reziliez contractul unilateral in baza acestei clauze fara teama de a nu fi pus in fata unor noi chitante false care sa "demonstreze" ca a mai platit pt inca 17 luni? Luna viitoare, pe 15 03 2010 ar trebui sa plateasca din nou, chitantele false fiind pana la aceasta data, de asta caut si ajutor pt ca acum ar fi momentul de a face ceva. Cum trebuie sa procedez? Am avocat dar nu am rezultate, ar fi perfect sa pot rezilia si evacua chiriasul urmand sa ma judec pe falsurile de pana acum fara teama de a mai aparea altele, dar ce trebuie sa fac concret pt asta? Notificarea pe care am facut-o anuleaza eventualele chitante fabricate sau s-ar ajunge iar la expertiza? Multumesc
De putut puteti face tot ce considerati.
Ideea de a consulta avocat era tocmai pentru a lua o decizie optima.
Eu cred ca o sa va judecati cativa ani buni pana se va lamuri treaba.
Ar fi important de stiut pt dvs., dupa parerea mea, ce cale sa alegeti intrucat acestea pot fi mai multe, insa sa o faceti in cunostiinta de cauza si nu in necunostiinta de cauza.
Trebuie gandit concret si analizat ce ar face celalalt ( pe cat posibil)...

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chirias care emite chitante false mvsilviu mvsilviu In data de 30/06/2008 am incheiat un contract de inchiriere al unui apartament (al carui proprietar sunt impreuna cu mama) pe o perioada de 5 ... (vezi toată discuția)
Evacuare chirias la expirarea contractului marginean Georgeta marginean Georgeta La 01.04.2010 expira contractul de inchiriere . Eu persoana fizica, chiriasul societate comerciala. L-am notificat de prin august ca nu-i mai prelungesc ... (vezi toată discuția)