avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1107 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... daca reusesc sa ma angajez la cineva o luna , mai pot ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

daca reusesc sa ma angajez la cineva o luna , mai pot beneficia de somaj in continuare ?

Buna,
Am fost angajata la o societate pana in aprilie 2009 cand din cauza crizei am fost disponibilizata si mi-am depus actele pentru somaj .In curand imi expira somajul si am auzit de la diferite persoane ca daca reusesti sa te mai angajezi o perioada de cateva zile pana la o luna , iti poti face iar dosar de somaj si mai poti beneficia un an .Este adevarat ?exista undeva o prevedere in lege ?si daca da in care ?Sunt disperata , ca in perioada asta de criza nu imi pot gasi loc de munca si o cunostinta ar fi dispusa sa ma ajute cu angajarea pentru o luna, binenteles fara sa imi plateasca nici un salariu , si cu conditia ca eu sa-mi platesc contributiile aferente la stat si CAS , inainte de a-mi expira somajul .Va rog sa-mi spuneti daca e adevarat si se poate si eventula sa-mi dati mai multe detalii cum sa fac.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:15, 10 Februarie 2010
daca va angajati cu contract individual de munca, nu!
1. Dupa ce se termina somajul va puteti angaja cu contract individual de munca pe perioada determinata (merge si o luna de zile) iar la expirarea acestuia (conform art.56j din Codul muncii), puteti beneficia de indemnizatie de somaj.
2. Atentie insa, ca si prima data cand ati intrat in somaj, trebuie sa aveti 12 luni lucrate in ultimele 24 de luni, nu neaparat consecutive si nu neaparat la acelasi angajator.
3. Perioada cat ati fost in somaj nu intra in calculul celor 12 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare somaj simona.elisa simona.elisa daca lucrez cu 6 ore/zi si am contract determinat care expira in 29.09.2010, si am 12 luni stagiu de cotizare, pot sa iau somaj? multumesc frumos , (vezi toată discuția)
Speta sorri sorri Care este termenul pentru contractele pe perioada determinata? Lucrez la o firma privata si am fost angajata cu contract pe perioada determinata de 7 ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de somaj ? avoovi avoovi Buna ziua Ma confrunt cu o situatie deosebita. Doresc sa plec de la actualul loc de munca in care nu ma mai regasesc si o pot face doar prin demisie. Pot sa ... (vezi toată discuția)