avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1191 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vă rog să mă ajutați cu o cale cat mai sigură în ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vă rog să mă ajutați cu o cale cat mai sigură în mod legal. ...

Vă rog să mă ajutați cu o cale cat mai sigură în mod legal. Părinții mei încă trăiesc dar mama mea nu vorbește cu fratele meu de mulți ani și ar vrea partea ei din moștenirea care urmează să ne o lase să îmi rămână doar mie ! Tatăl meu cu siguranță va lăsa la ambii copiii. Se poate ? Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 17:26, 21 Ianuarie 2025
Dacă bunurile sunt comune, ele sunt proprietatea ambilor parinti, în devălmăşie.
Adică sunt amândoi proprietari, dar fără ca fiecare dintre ei sa aibă o parte anume.
Pentru stabilirea părții fiecăruia, părinții ar trebui sa facă înainte un act de partaj în timpul căsătoriei și abia după sa va dea ce au de dat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara. părinții mei și ai celuilalt frate drept, au un ... Cradu85 Cradu85 Buna seara. Părinții mei și ai celuilalt frate drept, au un apartament cu 4 camere. Părinții au divorțat în urmă cu 15 ani, dar nu au făcut ... (vezi toată discuția)
Tatăl dorește sa ne doneze partea care i se cuvine fără a trecere prin etapa partajului după divorț. cum se procedează? andr33amihaela andr33amihaela Buna ziua . Tatăl meu dorește sa ne doneze , mie și fratelui meu , partea care i se cuvine in urma mariajului avut cu mama . Au divorțat anul acesta , dar ... (vezi toată discuția)
Mostenire jaguar26iunie79 jaguar26iunie79 Buna ziua!Am o nelamurire in cazul unei mosteniri si as vrea sa stiu urmatoarele:daca sunt singur la parinti si ai mei sunt despartiti de ceva vreme,mama fiind ... (vezi toată discuția)