avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1300 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua Un barbat, 60 ani cu 35 ani vechime, a ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua Un barbat, 60 ani cu 35 ani vechime, a lucrat in perioada ...

Buna ziua
Un barbat, 60 ani cu 35 ani vechime, a lucrat in perioada studentiei program de 4 h. Cum i se va calcula vechimea in munca , la jumatate sau integral, la pensie tinandu-se seama doar de contributia mai mica la CAS?
Cel mai recent răspuns: buiavasi , utilizator 20:23, 27 Ianuarie 2025
Care a fost perioada respectiva ?
1991 si 1992
Pentru persoanele care au fost încadrate sa lucreze, potrivit legii in vigoare la acea data, cu program redus, vechimea în munca se ia în considerare proporțional cu timpul lucrat.
Ultima modificare: Luni, 27 Ianuarie 2025
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc

Cornel Vasile a scris:

Pentru persoanele care au fost încadrate sa lucreze, potrivit legii in vigoare la acea data, cu program redus, vechimea în munca se ia în considerare proporțional cu timpul lucrat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu inteleg.............? pacurariu maria pacurariu maria Lucrez in aceeasi unitate din 1990 cu C.M. in 1991 mi s-a redus norma la 1/2 de atunci sunt in aceeasi unitate .Timp de 2 ani consecutiv am avut cumul de ... (vezi toată discuția)
Calculul sporului de vechime- trimiterea la un act normativ abrogat mai e valabila? ellena ellena Titlul mai exact era [b]calculul vechimii in munca...[/b] Daca avem un act normativ, concret HG 250/1992, act care e in vigoare nefiind abrogat, care face ... (vezi toată discuția)
În perioada septembrie 1999 - ianuarie 2001 am lucrat cu 1/2 ... ginamitran ginamitran in perioada septembrie 1999 - ianuarie 2001 am lucrat cu 1/2 norma si un venit brut cam de 3 ori mai mare decat salariul minim pe economie. Casa de Pensii ia ... (vezi toată discuția)