avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... În perioada septembrie 1999 - ianuarie 2001 am lucrat ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

În perioada septembrie 1999 - ianuarie 2001 am lucrat cu 1/2 ...

in perioada septembrie 1999 - ianuarie 2001 am lucrat cu 1/2 norma si un venit brut cam de 3 ori mai mare decat salariul minim pe economie. Casa de Pensii ia in calcul doar jumatate din vechime. Este corect?
Cel mai recent răspuns: ginamitran , utilizator 08:48, 24 Aprilie 2025
Da, este corect .. la acea vreme era in vigoare textul urmator:
Legea nr. 3 din 30 iunie 1977 privind pensiile de asigurări sociale de stat și asistența socială
art.20
...
(5) Pentru persoanele care au fost încadrate sa lucreze, potrivit legii, cu program redus, vechimea în munca se ia în considerare proporțional cu timpul lucrat.
....

Legea a fost abrogata la 01.04.2001.
6) Perioada în care o femeie a fost încadrată, cu program redus, potrivit legii, pentru îngrijirea copiilor în vîrsta de pînă la 6 ani, se socoteşte ca timp integral. Am doi copii nascuti in 1995 si 1996
Ce ati scris in primul mesaj cu ce ati postat ulterior nu au legatura .

Când topicul se referă la o problemă, oferiti cât mai multe detalii, nu aşteptati ca ceilalţi utilizatori să vi le ceară sau sa deduca alte aspecte nepostate.

Trebuie sa faceti dovada ca ati fost incadrata cu program redus, potrivit legii, pentru îngrijirea copiilor în vîrsta de pînă la 6 ani.
Ultima modificare: Joi, 24 Aprilie 2025
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ani vechime nissa nissa Buna ziua, In anul 1987,am lucrat(1an) jumatate de norma,adica 4ore.Am justificat cererea de la norma intreaga la jumatate,pt ingrijirea copilului.Intrebarea ... (vezi toată discuția)
Stagiu de cotizare Banyasz Banyasz In 1980-1981 am fost incadrat cu 1/2 norme 4 ore pe zi.Se considera stagiu de cotizare ca norma intreaga?Stiu ca acum, cu timp partial au aceesi drepturi ca ... (vezi toată discuția)
Timp partial de lucru pentru cresterea copilului considerat timp normal ? mihaval mihaval Buna ziua Va rog sa ma lamuriti daca perioada de lucru cu timp partial (4 ore pe zi) intervenita pentru cresterea copilului in varsta de pana la 7 ani este ... (vezi toată discuția)