avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Unelte de la persoana fizica
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Unelte de la persoana fizica

Buna ziua,
Am cumparat niste unelte, 6 buc, in valoare totala de 1800Ron de la o persoana fizica .A vrur sa deschida firma dar s-a rasgandit si utilajele le-am preluat eu.Cum sa inregistrez in Registrul de incasari si plati????Am facut o hartie de vanare cumparare scrisa de mana.E ok???O sa am probleme la control????
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Maria161 , utilizator 11:51, 22 Februarie 2010
Proces verbal de vanzare-cumparare (scris de mana) si dispozitie de plata ar fi suficiente.
Multumesc pentru raspuns.Asa o sa procedez.
Mai am o intrebare. Inainte sa incepem sotul meu a cumparat utilaje in val de 12.000 ron.Utilaje profi.Dar era inainte sa avem certificatul.Putea firma sa cumpere de la el ???Adica PFA X de la X?????
Daca mai cumparam utilaje , de ex din strainantate sau la negru fiindca asa sunt mult mai ieftine putem vinde la firma pe baza de proces verbal de vaz-cump si cu dispozitie de plata?????
Va multumesc pentru ajutor.
Borderoul de achizitie este documentul legal stabilit in Ordinul 3512 / 2008, nu proces verbal
Conform Ordinului 3512/2008 borderoul de achizitie se intocmeste in cazul aprovizionarii cu bunuri de pe piata taraneasca, de la producatori individuali sau de la alte persoane fizice. Ca urmare, in acest caz consider ca procesul verbal constituie document justificativ.
Multumesc ptr. raspuns, dar care trebuia sa completez ptr achizitia de 12.000ron, facuta de sotul meu???.Borderou de achiz. sau proces verbal??Poate el sa vanda ca si persoana fizica la PFA-ul lui?????

Alte discuții în legătură

Achizitie auto pe firma de la administrator gps gps buna ziua, administratorul unei firme poate sa isi vanda autovehiculul firmei? ce acte trebuie intocmite intre firma si el? si mai departe, la finante ceva ... (vezi toată discuția)
Revanzare produse achizionate prin licitatii electronice ncris78 ncris78 Un SRL sau o PFA poate pune in vanzare obiecte achizitionate prin licitatii pe diverse site-uri de acest gen (gen Ebay)? Sau obiecte colectate/cumparare de la ... (vezi toată discuția)
Achizitii de la persoane fizice woody2013 woody2013 Buna Seara, Sunt in curs de deschidere a unui SRL. Am doua intrebari: 1. Pot face cheltuieli inainte de deschiderea firmei iar ulterior acestea sa fie ... (vezi toată discuția)