În urmă cu două luni am fost la o întâlnire între ”prieteni”. Am consumat alcool moderat (perioada în care îmi aduc aminte), după care, fără a acționa în mod conștient, am plecat cu mașina. Am fost oprit de poliție, am fost testat cu aparatul etilotest și ulterior mi s-au prelevat mostre de sânge. Alcoolemia a fost peste 1 g/l la ambele probe de sânge, astfel că mi s-a întocmit un dosar penal pentru infracțiunea prevăzută de art. 336 din Codul Penal (”conducerea sub influența băuturilor alcoolice”).
Întrucât am avut suspiciuni că cineva mi-a introdus în băutură o substanță necunoscută, fără știrea mea, (am avut amnezie totală, gura foarte uscată, stare de somnolență accentuată, nici astăzi nu-mi aduci aminte drumul de peste 40 km parcurs cu mașina, nici de ce am plecat cu mașina, nici când m-am urcat la volan etc.) am solicitat să se efectueze o analiză suplimentară a mostrelor de sânge prelevate cu ocazia constatării infracțiunii.
Răspunsul INML este că am avut SCOPOLAMINA în sânge. Vă rog să mă ajutați cu sfaturi despre ce aș putea face mai departe. Cunosc numele persoanei care a făcut asta, însă nu am nicio probă împotriva ei. Cum aș putea rezolva această situație oarecum favorabil în ceea ce mă privește? Nu intenționez să formulez plângere penală împotriva persoanei respective (cel puțin nu la acest moment), întrucât nu am ce probe să aduc în sprijinul acuzațiilor, însă aș vrea să știu dacă, pe baza unei expertize, s-ar putea stabili faptul că am consumat alcool în exces și am săvârșit infracțiunea prev. de art. 336 sub efectul unei substanțe psihoactive consumate involuntar (ceea ce este 100% adevărat), reținându-se astfel art. 29 din Codul Penal (intoxicația).
Am șanse reale să fiu achitat de instanță? Se poate reține în cazul meu intoxicația?
conducerea masinii nu se face doar cu maduva spinarii, cum sugerati. pe de alta parte, daca nu vreti sa invinovatiti pe nimeni, rezulta ati consumat drogul voluntar, in cunostinta de cauza. angajati-va un avocat
Permisul retinut
GudacIonut
In noaptea de 16.05.2015,in Orasul Costesti,judetul Arges,am fost somat de un echipaj de politie local sa trag pe dreapta. Consumasem 2 beri , si 2 pahare de ... (vezi toată discuția)