avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intabulare certificat mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intabulare certificat mostenitor

Buna ziua.
Dupa decesul mamei,impreuna cu tatal supravietuitor si cu unul dintre fratii mei am facut succesiunea.Mentionez ca suntem 3 frati,dar cel de al treilea nu a avut pretentii(transmis verbal).Putem intabula certificatele de mostenitor in acest caz?Ce altceva ar trebui facut ca sa oficializam,fara probleme ulterioare ,acest lucru?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 18:54, 28 Ianuarie 2025
Renunțarea la o moștenire se face prin declarație autentică notariala.
Verbal, nu are nicio valoare.
Fratele dvs dacă nu are pretenții, poate da declarația de renunțare la orice birou notarial din România, iar în străinătate, la Ambasada/Consulat.
Mai departe, trebuie sa va adresați unui notar de la ultimul domiciliu al mamei, pentru dezbaterea moștenirii.
Procedura succesorala se finalizează cu emiterea certificatului de moștenitor.
Dacă aveți și documentație cadastrala pentru imobile, de intabulare se ocupa tot notarul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntarea expresa la succesiune este necesara daca exista testament? Valentinat22 Valentinat22 Este necesara declaratia de renuntare expresa la o mostenie in cazul in care exista testament legal in favoarea unei alte persoane, in situatia in care partea ... (vezi toată discuția)
Cedare mostenire paveldaniela paveldaniela Ce formular trebuie folosit la notar pentru a imi ceda surorile terenul mostenit de la parinti?Ele sunt in Spania.Va rog daca puteti sa imi aratati un model.Va ... (vezi toată discuția)
Renuntare la mostenire din partea copiilor aflati in strainatate mugurelu mugurelu Ion moare. La mostenire vin sotia si 3 copii dintr-o casatorie anterioara a acestuia. Un copil se afla in tara, doi in strainatate. Copii sunt de acord sa ... (vezi toată discuția)