avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pastrarea confidentialitatii datelor petentului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pastrarea confidentialitatii datelor petentului

Din cate stiu in cazul unei sesizari la ITM, inspectorii care efectueaza controlul au obligatia pastrarii confidentialitatii datelor petentului. Vreau sa va rog sa-mi spuneti si mie baza legala si cum se pedepseste incalcarea acestei prevederi.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 00:48, 12 Februarie 2010
Legea 108/1999, art.18 lit.c).
Din pacate nu spune ce sanctiune ar primi inspectorul si in acest caz cred (nu sunt sigur) trebuie sa-l reclamati (unde? nu stiu ca si la ei este ca la medici, poate in instanta ).
Incalcarea de catre functionarii publici, cu vinovatie, a indatoririlor de serviciu atrage raspunderea disciplinara, contraventionala, civila sau penala, dupa caz.
Nerespectarea secretului profesional sau a confidentialitatii lucrarilor cu acest caracter constituie abatere disciplinara si este sanctionata potrivit Legii nr.188?1999.

Plangerea se poate adresa conducerii ITM-ului sau Agentiei Nationale a Functionarilor Publici.
exista si in ITM-uri regulament intern. deci procedati cum v-a sfatuit d-nul freeelis.
Multumesc mult tuturor! Voi sesiza ANFP si nu pentru ca m-ar deranja atat de mult faptul ca mi-au divulgat identitatea, dar mai ales faptul ca inteleg ca pentru cativa gologani sa inchida ochii la abuzurile angajatorilor in conditiile in care salriu lor este in mare parte datorat contributiilor oamenilor de rand a caror interese ar trebui sa le apere in conformitate cu prevederile legale in vigoare.
Sesizati in acelasi timp si Inspectia Muncii ... :)

Alte discuții în legătură

Reclamatie itm mariusastra mariusastra Buna ziua as dori sa aflu daca fac o reclamatie la itm la firma la care lucrez cei de la itm sunt obligati sa mi pastreze confidentialitate reclamatiei ? ... (vezi toată discuția)
Problema cu angajatorul ContSters205948 ContSters205948 AM primit un raspuns de la ITM ca am facut o sesizare prin E-MAIL,dar angajatorul vrea sa ma dea afara si mia zis sa ii demostrez ca nu sint eu.TRIMIT prin ... (vezi toată discuția)
Sesizare nereguli la itm Akhenaton81 Akhenaton81 1. Pot fi tras in vreun fel la raspundere daca fac o astfel de sesizare* la ITM, avand in vedere ca imi completez datele personale din buletin,etc.? 2. ... (vezi toată discuția)