avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... BUNA SEARA! SUNT DESPARTIT DIN APRILIE 2022 , DAR ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

BUNA SEARA! SUNT DESPARTIT DIN APRILIE 2022 , DAR PROBLEMA CONSTA ...

BUNA SEARA! SUNT DESPARTIT DIN APRILIE 2022 , DAR PROBLEMA CONSTA IN FAPTUL CA CONCUBINA IMI INYERZICE ACCESUL IN CASA COPILULUI UNDE ARE DOMICILIU STABIL PRIN HOTARIREA INSTANTEI. COPILUL A DEVENIT DISTANT DE MINE SI NU-MI MAI SPUNE TATA. DE-SI PLATESC PENSIE ALIMENTARA POT SA-L ACTIONEZ IN INSTANTA PE MOTIVUL CA SI-A ABANDONAT TATAL?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:45, 3 Februarie 2025
D-voastră nu aveți nici un drept sa intrați in casa fostei concubine , cereți in instanță program de vizita daca nu aveți unul , veți putea lua copilul sa petreceți timp cu el doua weekend-uri pe luna plus vacante si sărbători , depinde ce vârstă are si ce va stabili instanța . Ambii părinți trebuie sa exercite autoritatea părintească si sa participe la creșterea si educarea copiilor , încercați sa găsiți o alta cale sa va apropiați de copil , in nici un caz n-o sa reușiți cu amenințări .
Bine am inteles ? doriti sa va dati copilul in judecata ??? E adult ?
Ultima modificare: Vineri, 31 Ianuarie 2025
CHKa, utilizator
Nu v-a abandonat copilul, dvs nu ati facut ce trebuie ca sa il vedeti, sa apelati la dgaspc, la executor etc.
Oricum, nu se pune problema sa dati in judecata un copil de 15 ani, fiti pe pace.
Ultima modificare: Vineri, 31 Ianuarie 2025
gi-jane2, moderator
Exista art.526 care poate afecta pensia alimentara atunci cind copilul isi abandoneaza tatal in cazul meu, dar nu vreau sa ma complic...
E, nu va complicati ca ar fi inutil.
Se pare ca va dăunează și lectura ca intelegeti ce vreti din ce citiți.
Copilul dvs e minor!
Ultima modificare: Luni, 3 Februarie 2025
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate sa ma denunte la protectia minorului? Adina860 Adina860 Buna seara,asi avea si eu o rugaminte sa imi spuneti ce sa fac in cazul in care, eu sunt inca casatorita desi nu mai suntem inpreuna de 5 ani de zile, in care ... (vezi toată discuția)
Cum imi pot trece copilul pe nume? nyco_sylvya nyco_sylvya Am un copil de 5 luni si as vrea sa il trec pe numele meu sa nu mai avem de-a face cu tatal copilului. L-am dat in judecata pentru pensie alimentara iar el ... (vezi toată discuția)
Custodia copiilor in caz de divort ContSters403391 ContSters403391 Buna ziua In cazul in care un cuplu decide sa divorteze,cui ii revine custodia celor 2 copii minori (3,respectiv 8 ani) in conditiile in care mama nu are o ... (vezi toată discuția)