avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Responsabilitate distribuitor sau producator?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Responsabilitate distribuitor sau producator?

A cui este responsabilitatea pentru un produs (suplimente nutritive produse in UE) introdus pe piata din Romania in mod legal - distribuitor cu contract pentru Romania.
In cazul in care un client da in judecata distribuitorul din Romania pentru unele reactii adverse ale produsului, a cui este responsabilitatea? A producatorului sau a distribuitorului?
Este posibil ca distribuitorul sa fie pus la plata unor eventuale daune solicitate de reclamant? Un eventual proces va fi deschis pe drept civil?

Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Responsabilitate producator sau distribuitor AdrianaR AdrianaR A cui este responsabilitatea pentru un produs (suplimente nutritive produse in UE) introdus pe piata din Romania in mod legal - distribuitor cu contract pentru ... (vezi toată discuția)
Import (ue) suplimente nutritive deja notificate in romania omnilux omnilux Sper ca am selectat bine forumul pentru aceasta problema, in caz contrar rog un moderator sa il mute in seactiunea corecta. Doresc sa deschid un magazin ... (vezi toată discuția)
Traduceri etichete produse cosmetice fabiana25 fabiana25 In cazul in care doresc sa comercializez produse cosmetice (ma refer la produse pentru unghii cum ar fi geluri uv, accesorii, etc)cum trebuie sa procedez cu ... (vezi toată discuția)