avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună ziua, mă repet dar nu am inteles , pentru ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună ziua, mă repet dar nu am inteles , pentru pensionare ca ...

Bună ziua, mă repet dar nu am inteles , pentru pensionare ca persoana cu Handicap, De Când se calculează stadiul de cotizare, De când am dobândit handicapul SAU de când am certificat de handicap, Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 16:26, 6 Februarie 2025
Ați lucrat program de 8 ore în condiții de handicap`?
Data ivirii handicapului este scrisă vizibil pe certificatul de handicap.
Ce dată este trecută acolo ca ivire handicap`?

Ați mai pus această întrebare în ianuarie...
www.avocatnet.ro/forum/discu...
Ultima modificare: Joi, 6 Februarie 2025
Dapix, utilizator
Nu este trecută data la rubrica ,,data dobandiri handicapului ,cred ca este trecuta doar la cerere!?
Nu este trecută data la rubrica ,,data dobandiri handicapului ,cred ca este trecuta doar la cerere!?
[ link extern ]
Pentru eliberarea certificatului de încadrare în grad de handicap destinat solicitării dreptului la pensie pentru limită de varstă, respectiv în vederea aplicării prevederilor art. 58 sau 59 din Legea nr. 263/2010, trebuie să depuneți o cerere la DGASPC sau la primaria localității unde aveți domiciliul.

Comisia de evaluare a persoanelor adulte cu handicap va elibera un certificat de încadrare în grad de handicap care va cuprinde: data dobândirii handicapului, gradul de handicap, valabilitatea certificatului, precum și mențiunea că certificatul a fost emis pentru aplicarea art. 58 sau 59 din Legea nr. 263/2010.

Certificatul eliberat va fi depus la Casa de pensii teritorială care va decide în baza prevederilor legale dacă puteți beneficia de pensie limită de vârstă.

Sursa:
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. sunt pers.cu handicap gr.grav. la 16 ani n-am mai ... gigif gigif Buna ziua. Sunt pers.cu handicap gr.grav. La 16 ani n-am mai mers si in anul 1986 am fost angajat. In anul 1998 m-am pensionat medical gr.1,avand o vechime de ... (vezi toată discuția)
Pensionare pentru limita de varsta persoana cu handicap Zsuzsana Zsuzsana Sotul meu este persoana cu handicap vizual, are certificat de incadrare in grad de handicap accentuat din 2004 (permanent); a lucrat din 1985 fara intrerupere, ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de pensie pentru limita de varsta? OLGAS OLGAS Sunt o persoana cu handicap din nastere.Mi s-a eliberat un certificat de incadrare in grad de handicap,cod boala 4(vizual),grad de handicap accentuat,data ... (vezi toată discuția)