avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1219 soluții astăzi
LIVE, ACUM (126 PARTICIPANȚI) GDPR în activitatea de zi cu zi: Managementul consimțământului, breșele de securitate și marketingul direct
Accesează live evenimentul
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, Detin un apartament care este gol de peste ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, Detin un apartament care este gol de peste 10 ani ...

Buna ziua,
Detin un apartament care este gol de peste 10 ani si pe luna decembrie 2024 mi s-a facturat 389 ron, ca si cum ap ar fi locuit. Asociatia este informata, cunoaste situatia si cand am cerut explicatii mi s-a spus ca AG a decis schimbarea repartitoarelor de caldura cu unele cu transmisie radio si eu nu le-am instalat. A spus ca nu am fost informat si ca voi face acest lucru si sa-mi anuleze suma. In replica mi s-a spus ca legea nu prevede sa fie informat fiecare proprietar ci doar sa fie un afis la loc vizibil. Caldura este facturata de o firma terta.
Eu nu inteleg ce s-a schimbat cu caldura in acest ap de pe o zi pe alta doar schimband aceste repartitoare, tinand cont ca ap este gol de peste 10 ani si daca aceasta facturare este legala? ( Doar repartitoarele s-au schimbat si o data cu ele mi s-au generat chemtuieli, datorii).
In asteptarea unui raspuns compétent, va multumesc.

Leana1
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 18:42, 6 Februarie 2025
Buna ziua

S-a schimbat metodologia de calcul si de repartizare a costurilor (REGULAMENT din 20 martie 2024 privind repartizarea consumurilor de energie termică între consumatorii din imobilele de tip condominiu, în cazul folosirii sistemelor de repartizare a costurilor pentru încălzire și apă caldă de consum): [ link extern ]

In linii mari, nu vor mai exista apartamente cu cost 0 la caldura, chiar daca sunt inchise caloriferele. Un procent din caldura (minim 35%) se imparte pe cota-parte indiviza si restul conform cu repartitoarele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consum cãldurã pãrti comune Luluchi Luluchi Blocul în care locuiesc, este contorizat la consumul de căldură și apă caldă, din anul 2005. Tot atunci, s-au montat și repartitoare de costuri, ... (vezi toată discuția)
Litigiu cu administratorul alin96 alin96 Doresc trecerea de la sistemul de contorizare cu repartitoare la calcularea consumului la pausal.Cum pot face acest lucru de unul singur? Pentru ca ceilalti ... (vezi toată discuția)
Calcul cota incalzire FLORINA1979 FLORINA1979 Buna ziua ,ma numesc Mateescu Mariana ,presedinte ,din partea Asociatiei de Proprietari 7. Condominiul nostru este impartit in 23apartamente la termoficare si ... (vezi toată discuția)