avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara. În 2008 am cumpărat o casa în ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara. În 2008 am cumpărat o casa în Constanța, cu ...

Bună seara. În 2008 am cumpărat o casa în Constanța, cu antecontract vânzare - cumpărare. După 2luni, vânzătorul s-a răzgândit. Nu a mai vrut să vândă. Am mers în instanta, procesele durand aproape 10 ani. În 2022,vanzatoarea care, susținute ca nu a semnat ea antecontractul, a primit o pedeapsa de 6 luni, pentru inducerea în eroare a organelor de stat. Menționez ca s-au făcut și expertize grafologice. Deci în 2022 a primit o condamnare. Ulterior a decedat. Am cerut la OCPI un extras de carte funciară, iar în acte scrie, ca decedata în 2017 a vândut casa, știind ca acea casa este în litigiu. Întrebarea mea este:dacă eu aveam antecontract, Casa era în litigiu, putea sa vândă casa altcuiva? Mulțumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 13:46, 10 Februarie 2025
Buna ziua, putea dar nu fara consecinte juridice. Important e ce mai puteti dvs recupera si asta se poate stabili de catre un avocat dupa studierea actelor.
Buna ziua,

Asupra unui imobil in litigiu poate fi incheiat un antecontract de vanzare-cumparare.

Cata vreme antecontractul nu a fost notat la Cartea funciara, proprietarul putea perfecta un nou antecontract de vanzare-cumparare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren ma confrunt cu o situatie neplacuta. am vrut sa vand ... 11Andreea22 11Andreea22 Buna ziua, Ma confrunt cu o situatie neplacuta. Am vrut sa vand un teren. Am facut antecontractul de vanzare cumparare. Am primit un mic avans si pe 15 ... (vezi toată discuția)
Antecontract de vanz-cumparare certificat de avocat - inscriere in cf ContSters22096 ContSters22096 a si b au incheiat un antecontract de v-cumparare certificate de un avocet. termenul stability pentru incheierea contractului in forma autentica a expirat ... ... (vezi toată discuția)
Promisiune de cumparare expirata alexix_art alexix_art acum o luna am incheiat o promisiune de cumparare pentru o casa in valoare de 100.000 euro. am platit un avas de 6000 euro vanzatorilor. cumpararea nu s-a ... (vezi toată discuția)