avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare teren Ma confrunt cu o situatie neplacuta. Am ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare teren Ma confrunt cu o situatie neplacuta. Am vrut sa vand ...

Buna ziua, Ma confrunt cu o situatie neplacuta. Am vrut sa vand un teren. Am facut antecontractul de vanzare cumparare. Am primit un mic avans si pe 15 aprilie trebuia semnat contractul final. Cumparatorul nu s-a mai prezentat invocand faptul ca a avut un accident si ca este blocat in alta tara acum pentru recuperari si nu stie cand poate sa vina, dar daca nu vine in 4 luni putem sa il vindem ca inseamna ca s-a razgandit. Zic hai sa repun terenul la vanzare dar notarita ne spune ca nu putem face acest lucru ca este nu stiu ce anume stipulat la cartea funciara. Va rog sa imi spuneti cum pot “elibera “terenul sa il pot repune la vanzare?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 18:15, 3 Mai 2023
~ Conținut șters la cerere ~
Verificati la ocpi,solicitatiextras devcarte funciara pentru a analiza datele notate
Exista posibilitatea ca la ocp sa fi fost notat antecontractul de vanzare cumparare
Codul civil
Art. 906. -
(1) Promisiunea de a încheia un contract având ca obiect dreptul de proprietate asupra imobilului sau un alt drept în legătură cu acesta se poate nota în cartea funciară, dacă promitentul este înscris în cartea funciară ca titularul dreptului care face obiectul promisiunii, iar antecontractul, sub sancţiunea respingerii cererii de notare, prevede termenul în care urmează a fi încheiat contractul. Notarea se poate efectua oricând în termenul stipulat în antecontract pentru executarea sa, dar nu mai târziu de 6 luni de la expirarea lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract de vanz-cumparare certificat de avocat - inscriere in cf ContSters22096 ContSters22096 a si b au incheiat un antecontract de v-cumparare certificate de un avocet. termenul stability pentru incheierea contractului in forma autentica a expirat ... ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare-cumparare crinaral crinaral Bunica a decedat acum 6 luni (mai2016). Dupa moartea ei a venit un domn care pretinde ca bunica a semnat cu el o promisiune de vanzare pentru un teren in anul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! va expun urmatoarea situatie: in luna mai am incheiat ... danieltan danieltan Buna ziua! Va expun urma toarea situatie: In luna mai am incheiat cu o persoana fizica un inscris - promisiune bilaterala de vanzare cumparare a unui teren, ... (vezi toată discuția)