avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... achizitionare locuinta minor ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

achizitionare locuinta minor

Doresc sa achizitionez o locuinta pe numele fiicei mele care este minora.Este posibil acest lucru?
Cel mai recent răspuns: elenas68 , utilizator 14:59, 11 Februarie 2010
DA.Va trebuie , insa , si incuviintarea autoritatii tutelare.
ca sa puteti achizitiona o locuinta pe numele minorului va trebuie un procurator de fonduri (asa se numeste) care sa completeze la primarie niste acte cu care se va merge ulterior la notar. Procuratorul de fonduri poate fi orice persoana cu exceptia parintilor.
Fara acest procurator de fonduri nu puteti achizitiona un imobil pe numele minorului.
Mergeti la primaria de sector unde locuiti la serviciul de autotitate tutelara si intrebati acolo.
Ultima modificare: Joi, 11 Februarie 2010
Cecilia Popa, Avocat
Cecivlad a scris:

ca sa puteti achizitiona o locuinta pe numele minorului va trebuie un procurator de fonduri (asa se numeste) care sa completeze la primarie niste acte cu care se va merge ulterior la notar. Procuratorul de fonduri poate fi orice persoana cu exceptia parintilor.
Fara acest procurator de fonduri nu puteti achizitiona un imobil pe numele minorului.
Mergeti la primaria de sector unde locuiti la serviciul de autotitate tutelara si intrebati acolo.
...1)procurator de fonduri=finantator al achizitiei...intrebare...de ce nu pot fi parintii proc de fonduri?...2)daca minorul are surse proprii(ex.mosteniri) de ce mai avem nevoie de proc de fonduri?...
Reprezentantii legali (parintii ) pot incheia acte de vanzare cumparare, in numele copilului minor.
Sigur.Puteti cumpara o proprietate pe numele fiicei dvs. minora.
Va prezentati la notarul public unde doriti sa incheiati cvc care va da o adresa catre Serviciul de Autoritate tutelara din cadrul Primariei de domiciliu. Faceti o cerere la Autoritate sa numeasca un curator care sa semneze contractul de vanzare-cumparare in numele minorului.
In contractul de vanzare-cumparare se specifica provenienta banilor, procuratorul de fonduri putand fi chiar parintele minorului.
Daca minorul are depozite bancare sau proprietati mostenite, cu incuviintarea Autoritatii Tutelare, se pot folosi banii minorului sau se pot instraina bunurile mostenite cu conditia ca in patrimoniul minorului sa intre bunuri de aceiasi valoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act vanzare cumparare in favoarea unui minor? Claudia Claudia Claudia Claudia Mama vrea sa lase apartamentul fiicei mele minora.Cum trebuie procedat (vezi toată discuția)
Casa copilului minor angelmarian angelmarian pot trece o locuinta pe numele copilului minor(3 ani),cu un contract de vanzare-cumparare sau prin donare de la o matusa? daca parinti au datorie de exemplu ... (vezi toată discuția)
Se poate face un contract propriului copil minor pt un imobil? ofemeiedisperata ofemeiedisperata buna ziua.am si eu o mare problema,sper sa ma puteti ajuta. sunt casatorita si avem un copil de 6 ani.in timpul acestei casatorii am cumparat 2 imobile cu ... (vezi toată discuția)