avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi

De la 11.00, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: Reges-Online: Aspecte esențiale privind operarea noului registru și completările necesare 

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Transferul societatii de la ITM Onesti la ITM Ploiesti
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Transferul societatii de la ITM Onesti la ITM Ploiesti

In iulie 2009 am deschis o societate cu sediul social in Onesti, Bacau. Tot atunci am incheiat un cim cu un cetatean roman, el fiind si administrator. L-am inregistrat la ITM Onesti, fara a depune Revisal-ul. De la deschidere, pana acum, societatea nu a activivat. Din acesta cauza, angajatului nu i s-a platit salariul. Din acel moment nu s-a mai depus NIMIC la ITM.
In ianuarie 2010 firma isi schimba sediul social in Ploiesti. Se fac toate modificarile de schimbare de sediu la Registrul Comertului, precum si excludera angajatului din rindurile de administrator. Contractul lui de munca ramine insa in vigoare. Intrebarile mele:
- cum se poate face trasnferul societatii de la ITM Onesti la ITM Ploiesti?
- cum se procedeaza cu cim-ul angajatului? .... ambele partii ar doi sa inceteze contractul de munca
- care este modalitatea de reluare corecta a raportului intre societate si noul ITM Ploiesti?
Cel mai recent răspuns: rocriss , utilizator 10:02, 11 Februarie 2010
1. Transferul unei societati de la un ITM la altul se face prin depunerea unei cereri la ITM-ul de unde pleaca, cu copia Certificatului nou de inregistrare. Itm-ul trimite dosarul firmei la ITM-ul nou.
2. CIM poate inceta la cererea angajatului, cu acordul partilor. Decizia de incetare se poate inregistra si la ITM Onesti, daca se face inainte de mutarea dosarului.
3. Dupa ce ajunge dosarul la ITM Ploiesti trebuie sa aflati carui inspector v-a fost repartizata firma si ce numar de dosar aveti.
Daca nu mai aveti nici un angajat nu aveti ce state de plata sa depuneti si nici declaratii de comision. In momentul in care angajati pe cineva mergeti cu CIM la ITM Ploiesti si incepeti depunerea statelor.
4. Pentru Revisal si declaratii puteti lua o parola (completati un formular si-l depuneti cu copia de pe CIF). Revisalul trebuie sa il transmiteti, cu angajarea salariatului si incetarea contractului sau.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revisal Eva_56 Eva_56 Suntem ONG si avem un salariat care pina in prezent avea cartea de munca si CIM cu toate aditionalele la ITM. Ce obligatii avem in prezent. Mentionez ca nu ... (vezi toată discuția)
Firma radiata, cim activ. Mihaela Nedelcu 1977 Mihaela Nedelcu 1977 Buna ziua, Am o societate care si-a schimbat denumirea, are CIF nou, administrator nou, societatea avea un angajat care a ramas activ pe toata perioada ... (vezi toată discuția)
Etape mutare angajati dintr-o societate in alta Bubinubi Bubinubi Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu etapele de urmat pentru mutarea angajatilor pe o alta societate nou-infiintata cum ar fi: modalitatea de mutare (incetare ... (vezi toată discuția)