avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii REVISAL
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

REVISAL

Suntem ONG si avem un salariat care pina in prezent avea cartea de munca si CIM cu toate aditionalele la ITM.
Ce obligatii avem in prezent.
Mentionez ca nu au intervenit modificari de la ultimul act aditional depus la ITM.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:13, 4 August 2011
Sa-l inregistrati in ReviSal.
Cum?
TREBUIE SA EMITA O DECIZIE CA MA IMPUTERNICESTE SA TIN EVIDENTA PERSONALULUI, SA OBTIN CERTIFICATUL DE ACCES LA DATELE CU CARACTER PERSONAL SI SA MA INREGISTREZ LA ITM?
Este un tipizat de imputernicire pe care il descarcati de pe site-ul ITM.
Reprezentantul legal al ONG semneaza si stampileaza.
Cu aceasta imputernicire, copie de pe buletin si CIF-ul organizatiei mergeti la ITM unde vi se da user si parola pe loc.

Va instalati programul ReviSal de baza si apoi toate patch-urile lui inclusiv cel din 01.08.2011. Va introduceti datele angajatorului (ONG), datele salariatului si datele contractului.
Cu userul (codul fiscal al ONG) si parola intrati pe site-ul ITM, va inregistrati pe serverul ITM si apoi puteti descarca pe server fisierul realizat la dv. in calculator, dar in formatul .xml (exista un buton - ultimul din meniul cu iconite) unde selectand datele de transmis - aveti trei randuri - angajator, salariat si contract - apasati pe "export". Il salvati undeva in desktop si pe acela il transmiteti pe serverul ITM utilizand user si parola).

In luna august probabil va iesi noua varianta a ReviSal unde veti transfera datele din vechea versiune si veti completa cu datele suplimentare (salariul brut, sporuri etc). Deocamdata exista varianta de test unde angajatorii pot exersa utilizarea noii forme a ReviSal-ului.

La sediul ONG, reprezentantul legal sa va faca o "hartie" - decizie - prin care va numeste pe dv. persoana care se ocupa de RU si relatia cu ITM. Aceasta decizie trebuie sa o tineti in dosarul cu contractul de munca al salariatului.
Eva_56 a scris:

Suntem ONG si avem un salariat care pina in prezent avea cartea de munca si CIM cu toate aditionalele la ITM.
Ce obligatii avem in prezent.
Mentionez ca nu au intervenit modificari de la ultimul act aditional depus la ITM.


Obligatia de a-l completa si transmite in REVISAL exista de la data angajarii si nu dupa 01.01.2011.
Daca ati facut acest lucru , singura problema este sa urmariti apariatia noii versiuni a programului pentru a-i transmite si inregistra salariul si sporurile care i se acorda.

Nu este obligatorie transmiterea REVISAL-ului online.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preluare firma-revisal suciugeorgeta suciugeorgeta Am preluat de curand o firma noua cu 10 angajati,cum ar trebui sa procedez cu revisalul? Eu am facut in felul urmator:am scos de la itm o noua parola ,am ... (vezi toată discuția)
Ajutor itm elenazan elenazan Am nevoie de ajutor pentru intrarea in legalitate,intocmirea contractelor de munca pentru administrator si ingrijitor,pana acum erau conventii civile. Ce pasi ... (vezi toată discuția)
Revisal danlpl danlpl Buna, recent am introdus datele necesare pentru revisal, in revisalul vechi. Atunci cand am vrut sa le trec in cel nou, am constatat ca nu mai pot sa intru in ... (vezi toată discuția)