avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1291 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Tatal meu lucreaza in Italia de 17 ani. Anul acesta ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Tatal meu lucreaza in Italia de 17 ani. Anul acesta implineste ...

Tatal meu lucreaza in Italia de 17 ani. Anul acesta implineste varsta de 67 ani.
In Romania este deja pensionar si are o vechime in Romania de 27 ani.
Va putea beneficia de pensie de la statul italian dupa ce implineste cei 67 ani? Am tot citit de un stagiu de cotizare de 20 ani...dar nu stiu daca trebuie sa fie 20 ani munciti in Italia sau se pot cumula cu vechimea din Romania.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 13:02, 19 Februarie 2025
Stagiile de cotizare din cele doua tari se cumuleaza , dar doar ca numar de ani . Pensiile se vor plati pro-rata , fiecare stat va plati drepturile aferente perioadei lucrate in acea tara .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie romania-italia Seracor Seracor Buna ziua Ma numesc Cornel SZ, si voi implini in luna iunie 65 de ani. Am vechime in munca efectiva de 11 ani in Romania, la care se adauga facultatea de 5 ... (vezi toată discuția)
Calcul pensie eugeniacrn eugeniacrn Calcul pensie comunitara. Sunt nascuta in iulie 1957 si am lucrat in Romania 27 de ani iar in Italia 8 ani. in prezent sunt pensionara si iau o pensie din ... (vezi toată discuția)
Se pot adauga anii lucrati in romania celor lucrati in strainatate? ContSters59529 ContSters59529 Am lucrat inRomania intre 1965 si 1971. In total 6 ani cu carnet munca. Am plecat din tara iar in strainatate, unde acum am domiciliul, am lucrat 18 ani apoi ... (vezi toată discuția)