avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... inchirieri spatii comune
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

inchirieri spatii comune

Locuiesc intr-un bloc de garsoniere cu 12 garsoniere pe nivel 6 pe o parte si 6 pe oparte.Pe culoarul etajului meu la unul din capete s-a obturat holul printr-un zid,astfel acoperind fereastra cu vedere in exteriorul blocului și caloriferul de sub ea.Pentru aceasta proprietarul care a construit (extinzându-și garsoniera),a făcut un contract de închiriere în notariat.La notariat s-a prezentat cu proprietarii primelor 2 garsoniere de lângă zidul construit (după o parte și alta),și cu un proces verbal încheiat la o adunare generală a asociatiei la care au fost prezenti doar alti doi proprietari pentru că nu a fost convocată+administratorul care nu locuiește în bloc.Eu locuiesc la a treia garsonieră de la acest zid pe acest nivel, nu am fost întrebată și nici alți doi . Întrebarea mea este dacă eu pot fi considerat proprietar afectat pentru a mă ajuta art. 39 din lg.230/2007.Ulterior după 5 luni a întocmit un tabel cu care a mers pe la uși luînd semnături de la întreg blocul jumătate plus unu.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 14:06, 11 Februarie 2010
intimplator am intrat intr-un astfel de bloc si stiu despre ce este vorba ... aceste garsoniere sint insirate de-a lungul unui hol destul de lung, acel geam obturat obstructionind patrunderea luminii pe timpul zilei (si asa insuficiente) pe culoarul de acces comun, ceea ce ar insemna costuri mai ridicate cu energia electrica (ar trebui ca becurile de pe hol sa stea si ziua in functiune). daca mai punem la socoteala si faptul ca acel individ a ocupat abuziv o portiune si partea comuna a asociatiei, cred ca tabloul este complet.
@presedintele ... banuiesc faptul ca sintetil in cunostinta de cauza in ceea ce priveste spatiile comune, facind referire directa la situatia de fata ;)
PS. in majoritatea blocurilor de acest gen, in dreptul geamului exista un calorifer aflat in proprietatea comuna pentru care toti proprietarii platesc o cota parte, caldura de care ar beneficia acest individ fara sa plateasca nimic in plus. asta ca sa nu mai vorbesc de faptul ca, ocupind (legal sau ilegal acel spatiu), i-ar fi trebuit intocmit un contract de inchiriere a acelei suprafete, fonduri care ar fi trebuit sa intre in vistieria asociatiei.
Ultima modificare: Joi, 11 Februarie 2010
ContSters62736, utilizator
caloriferul a fost de asemenea obturat, mai exact pastrat in noua constructie prin care vecinul isi mareste locuinta, intrerupatorul de pe nivel, de asemenea
@presedinte.....foarte inteligenta intrebare dvs...........
vali2010 a scris:

@presedinte.....foarte inteligenta intrebare dvs...........

Multumesc. Astept un raspuns pe masura!

@carol_lorac
Stiu la ce va referiti dar nu cred ca ati fost atent la toate detaliile! ;)

vali2010 a scris:

Pe culoarul etajului meu la unul din capete s-a obturat holul printr-un zid,astfel acoperind fereastra cu vedere in exteriorul blocului și caloriferul de sub ea.Pentru aceasta proprietarul care a construit (extinzându-și garsoniera),a făcut un contract de închiriere în notariat.

Deci respectivul PROPRIETAR are formele legale pentru posesia suprafetei ocupate.
Despre legalitatea constructiei nu ne putem exprima pentru ca nu avem informatii.
Despre modificarile de suprafata care trebuiau efectuate de catre administrator in baza respectivului contract de inchiriere iarasi nu ne putem exprima o opinie.
Teoretic, daca acel calorifer este cuprins in respectiva suprafata inchiriata nu ar mai trebui calculat "la comun". Dar si acesta este un aspect neprecizat de catre user.
In privinta cresterii consumului de electricitate exista destule alternative:
1 - montarea de senzori de miscare si temporizator
2 - inlocuirea becurilor clasice cu cele economice.
Ultima modificare: Joi, 11 Februarie 2010
Presedintele, utilizator
Mie mi se pare ca deja discutiile nu trebuie sa se mai cantoneze in zona cheltuielilor pe partile comune, ci asupra felului fraudulos in care s-a petrecut toata tarasenia.

Va sa zica, impricinatul face un tabel cu niste semnaturi, mai ia si un aviz de la nu-stiu-ce-adunare-generala si cu acestea-n varf de bat se prezinta la notar...care cu nonsalanta ii legalizeaza actul de inchiriere.

Pe baza acestui act de inchiriere si cu niste semnaturi suplimentare se duce la primarie unde obtine autorizatie de constructie. Pai cum adica? Inchiriaza ca sa construiasca? Se poate construi pe o suprafata inchiriata si apoi sa stai in acel spatiu pana la a 100-a generatie, fara ca sa platesti pentru acel spatiu ca proprietate?

Daca intentioneaza sa se stabileasca pentru vecie in acel spatiu, si n-am nicio indoiala ca asta vrea, atunci ar fi trebuit sa mearga cu toti proprietarii din bloc la notar unde sa cumpere acel spatiu si notarul sa modifice toate actele de proprietate.

Deci un bastinas de-al nostru, smecher, cu acordul vecinilor si conducerii asociatiei inocenti si inconstienti, cu concursul larg al unui notar corupt (sau in cel mai bun caz incompetent) si al autoritatilor locale la fel de corupte.... se face cu un spatiu cum numai la noi de poate dobandi.

Nu mai vorbesc de autorizatia de constructie care ea in sine este o escrocherie. Eu locuiesc in acest fel de bloc. Stiti ce inseamna a obtura acel spatiu? Practic locuintele de pe acel hol sunt plasate intr-o hruba. Acest gen de blocuri au fost facute special cu ferestre sau usi in capetele holurilor pentru aerisire...si nu aerisire de moft, ci din considerente pur tehnice.
La mine in bloc a fost un scandal monstru pentru o asemenea usa incuiata cu un lacatel pentru ca proprietarul de langa balconasul din capul holului isi pusese niste troace de aruncat si le tinea inchise. Problema s-a pus ca se inchide accesul la proprietatea comuna.....Iata, dar atunci cand nu exista o supraveghere atenta din partea comitetului executiv, lucrurile pot lua intorsaturi grotesti, ca acesti microlatifundiari de bloc.
In ritmul asta, daca proprietarii nu sunt atenti cu smecherii de tinichea o sa ajunga sa intre in casa pe scari exterioare, de fier!

Scuzati-ma, dar problema luminii pe hol e deja floare la ureche cu ce face omul ala acolo!
Ultima modificare: Vineri, 12 Februarie 2010
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ocupare spatiu abuziva anaxor2 anaxor2 Buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati cu raspunsuri la urmatoarea problema: pe casa scarii la etajul 4 presedinta asociatiei a construit langa garsoniera ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat pentru un spatiu comun catalinrinescu catalinrinescu Pt . a intra in legalitate si a mi se emite autorizatia de constructie pt modificarile facute in apartament(primind amenda in prealabil in urma unei sesizari ... (vezi toată discuția)
Acord asociatie proprietari Alexandru_cor Alexandru_cor Buna. As avea nevoie de un sfat. Am un apartament si o garsoniera una langa cealalta si as vrea sa fac un zid pe casa scarii (spatiu comun), astfel incat sa ... (vezi toată discuția)