avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort de comun acord cu copil minor cu imputernicire ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort de comun acord cu copil minor cu imputernicire avocat

Sotul meu vrea sa divorteze iar pe periaoda plecarii lui din tara sa fie reprezentat pentru mai multa rapiditate de un avocat. Mentionez ca el lucreaza doua luni in strainatate apoi are doua luni concediu in tara.Este de ajuns motivatia lui ca nu e in tara in timpul celor cateva infatisari la tribunal pentru a ii fi acceptata aceasta motivatie de reprezentare? Este posibil acest lucru? Dar daca vrem sa fim reprezentati amandoi de cate un avocat imputernicit in tribunal, se poate?
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 15:45, 11 Februarie 2010
Conform art.614 cod.procedura civila , la divort partile sunt obligate sa se prezinte personal, exceptie facand cazul in care unul din soti executa o pedeapsa privativa de libertate, este bolnav sau are resedinta in strainatate.Daca sotul dvs.face dovada faptului ca are resedinta in strainatate, poate fi reprezentat de avocat in procesul de divort.
nu aveti posibilitatea de a divorta prin acord pentru ca aveti un copil minor.
unul trebuie sa fie reclamant si celalalt parat.
intrucat sotul nu e in tara, fiti dvs reclamant.
mentionati in cerere ca doriti desfacerea casatoriei din culpa comuna fara motivarea hotararii.
nu puteti avea acelasi avocat.
daca sotul e de acord cu ce cereti in instanta se termina oarecum mai repede
o zi buna!
Sotul dvs (reclamantul) poate sa fie reprezentat in cadrul unui proces de divort numai daca face dovada stabilirii resedintei in strainatate cel putin in perioada desfasurarii procesului (art. 614 C. pr.civ.)
Conform aceleiasi prevederi legale dvs nu puteti fi reprezentata intr-un proces de divort ci numai asistata. Adica va puteti prezenta personal si insotita de un aparator ales.
Pentru a fi reprezentata (adica pentru a se prezenta in locul dvs doar avocatul) ar trebui sa va aflati intr-una dintre situatiile de exceptie prevazute de lege si anume, executarea unei pedepse privative de libertate, boala grava, resedinta in strainatate, stare de interdictie.
da, scuze doream sa spun ca din culpa comuna fara motivarea hotararii.
Sotul nu are resedinta in strainatate el doar lucreaza pe baza de contracte succesive care au perioada de doua luni. De ce avocatul lui spune ca il poate imputernici la notar sa fie reprezentat?
Tot avocatul lui i-a propus sa fiu eu reclamant ca sa decurga lucrurile mai usor. La ce anume s-a referit oare avocatul? El a refuzat. Deci el e reclamantul. Eu nu vreau sa fiu reclamant in nici un caz.
Va multumesc pentru raspunsuri.
1.Avocatul nu-l poate reprezenta decat daca e cu resedinta in strainatate .
2.Avocatul , daca e avocat:D, nu are nevoie de imputernicire la notar, deoarece are propriile impunterniciri...iar de nu o prezinta nu e sanctionat de Barou
3.Nu stiu de ce v-a spus si ce v-a spus avocatul...presupun ca sa nu mai fie necesara prezenta sotului, caci o sti si el ca nu are cum sa-l reprezinte

SFAT:Mai consultati un avocat sa va lamuriti

Alte discuții în legătură

Divort instanta de fond sperantagabi sperantagabi la instanta de fond este obligatorie prezentarea reclamantului intrun proces de divort /daca un avocat are procura notariala asa zisa ''speciala'' poate ... (vezi toată discuția)
Judecata in lipsa mea jus7m jus7m am inaintat divortul si am primt termen in luna noiembrie totul a fost ok pana cand am gasit sa plec din tara la munca in strainatate ,am inteles ca se poate ... (vezi toată discuția)
Divort - sunt obligata sa ma prezint ? BettyC BettyC Eu si sotul meu nu locuim impreuna de 2 ani. Nu avem copii minori. Momentan eu sunt in strainatate la actualul meu partener. Sotul meu a depus actele de ... (vezi toată discuția)