avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Bună ziua! Mi-a fost reținut permisul de conducere ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Bună ziua! Mi-a fost reținut permisul de conducere Moldovenesc ...

Bună ziua!
Mi-a fost reținut permisul de conducere Moldovenesc în județul Suceava, pe o perioada de 90 de zile.
Întrebarea mea este: Permisul rămâne în România sau va fi transmis în Moldova? Dacă rămâne în România, unde îl pot recupera? Poliția Rutieră Suceava? Sau Pojorâta? Acolo mi-au luat permisul pentru încălcarea limitei de viteze.
MULȚUMESC.
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 05:46, 23 Februarie 2025
Codul rutier din Romania zice asa (cititi in continuarea paragrafului citat, sunt mai multe precizari, inclusiv in articolul urmator) :
Articolul 212
(1) Permisul de conducere eliberat de o autoritate străină, reținut ca urmare a săvârșirii de către titular a unei contravenții pentru care legea prevede sancțiunea contravențională complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce și pentru care s-a eliberat dovadă înlocuitoare cu sau fără drept de circulație, după caz, împreună cu o copie a procesului-verbal de constatare a contravenției, se trimite de către serviciul poliției rutiere pe raza căruia a fost săvârșită fapta, autorității străine emitente în termen de 5 zile, începând cu ziua imediat următoare expirării termenului prevăzut de lege pentru introducerea plângerii împotriva procesului-verbal de constatare a contravenției
...........................................
[ link extern ]

Puteti solicita si pastrarea aici, in Romania, altfel va trebui sa va interesati de situatia documentului. El va fi trimis, la un moment dat, in Republica Moldova. Acum permisul a fost trimis la IPJ Suceava. Atentie la termenul de 15 zile in care aveti posibilitatea de a depune plingere contraventionala impotriva procesului verbal de contraventie.
Ultima modificare: Duminică, 23 Februarie 2025
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reținere permis obținut în spania Valivalentincasian Valivalentincasian Ma scuzati de deranj Va doresc sarbatori fericite am o intrebare Mi sa retinut permisul timp 30zile si provine din spania Dupa spuse am inteles ca ... (vezi toată discuția)
Buna seara, mi-a fost retinut permisul in luna septembrie pe ... Loredana111 Loredana111 Buna seara, mi-a fost retinut permisul in luna septembrie pe o perioada de 90 de zile, eu avand permis englezesc, la terminarea termenului am aflat ca nu mai ... (vezi toată discuția)
Permis spaniol retinut 30 de zile unde il recuperez? calin112 calin112 Am si eu o intrebare mi sa retinut permisul pentru 30 de zile pentru depasire pe linie continua acest permis unde pot sa il recuperez? sunt din bistrita iar pe ... (vezi toată discuția)