avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Buna seara. Am fost lovită ,dar nu am RCA valabil. Am ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Buna seara. Am fost lovită ,dar nu am RCA valabil. Am făcut ...

Buna seara. Am fost lovită ,dar nu am RCA valabil. Am făcut amiabila,șoferul celeilalte auto a semnat ca a fost 100% vina lui ,mi-a dat asigurarea lui și urmează sa am întâlnire cu valutatorul asigurării vinovatului.
Oare ma afectează cu ceva ca RCA-ul meu este expirat ?
Auzisem ca pt a fi despăgubită ,ar trebui sa am și eu asigurarea valabilă. Așa este?
Va mulțumesc anticipat pt ajutor
Cel mai recent răspuns: SunnyXxxX , utilizator 09:30, 24 Februarie 2025
Buna ziua

Amiabila nu reprezinta o recunoastere a vinovatiei.

Amiabila este valabila numai daca ambele masini au polite RCA valabile.

Nu trebuie sa aveti RCA valabil pt a fi despagubita de asigurare, insa nu prin constarare amiabila ci prin constatarea politiei.
Mai pot merge la poliție deși am făcut amiabila? Menționez ca au trecut cele 48h.
Va mulțumesc anticipat
Ultima modificare: Luni, 24 Februarie 2025
Manuela Rășină, administrator
Constatarea amiabila este zero.( trebuia anunțată politia).Dacă politia era anunțată mașină era reparată de BAAR( biroul asigurătorilor de autovehicule din RO.
Pentru a putea folosi RCA- șofer vinovat trebuia să aveți RCA valabil.
Dacă totusi ați făcut amiabila formularul poate fi folosit ca dovadă pentru stabilirea soferului vinovat.

Andredari a scris:

Buna seara. Am fost lovită ,dar nu am RCA valabil. Am făcut amiabila,șoferul celeilalte auto a semnat ca a fost 100% vina lui ,mi-a dat asigurarea lui și urmează sa am întâlnire cu valutatorul asigurării vinovatului.
Oare ma afectează cu ceva caca RCA-ul meu este expirat ?
Auzisem ca pt a fi despăgubită ,ar trebui sa am și eu asigurarea valabilă. Așa este?
Va mulțumesc anticipat pt ajutor

Ultima modificare: Luni, 24 Februarie 2025
SunnyXxxX, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinerea despagubirilor-constatare amiabila mezgageza mezgageza Constatare amiabila de accident-care sunt pasii pentru obtinerea despagubirilor? (vezi toată discuția)
Am fost lovit de o masina inmatriculata in bulgaria, rca-ul meu este expirat leorot leorot buna seara, astazi am fost lovit de o masina inmatriculata in bulgaria, din vina lui, pe care si-a recunoscut-o. eu am rca expirat. pot sa imi repar ... (vezi toată discuția)
Accident bicicleta-scuter fara rca, cum imi recuperez paguba? Laurentiu Ilea Laurentiu Ilea Am fost implicat ca parte vatamata intr-un accident rutier in timp ce ma deplasam cu bicicleta. Politia a constatat si este mentionat in procedul verbal ca ... (vezi toată discuția)