avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie anticipata fara penalizare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie anticipata fara penalizare

Am 58 ani si 3 luni , femeie , am in 1 octombrie 35 ani vechime , si am urmat o facultate 5 ani , intre 1985 si 1990 . Pot iesi la pensie fara penalitati ?
Cel mai recent răspuns: 200p , utilizator 14:01, 11 Iulie 2025
Super . multumesc mult . Si conteaza faptul ca am un copil ?
Va poate aduce o reducerea de varsta de 6 luni daca indeplinikti conditia de stagiu complet contributiv.
Daca ies la pensie anticipata fara penalizare , pot sa ma angajez cu contract de munca in zona privata ?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da.
Fara penalizare = limita de varsta.
Pensia de limita de vasrta se poate cumula cu salariul.
Buna ziua , mai am o intrebare legat de contributivitate : daca cineva a lucrat la o firma , unde conform contractului de munca i s-au retinut toate sumele aferente , dar exista suspiciunea ca aceasta firma nu a virat la stat aceste taxe , persoana in cauza este afectata , pierde anii respectivi de vechime ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot să cumpăr vechime de 9 luni să mă pot pensiona cu 40 ... smn smn Pot să cumpăr vechime de 9 luni să mă pot pensiona cu 40 ani și 16 zile vechime?Menționez că acum am vechime 39 ani,1 luna și 7 zile plus( 1 luna și 9 ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, referitor art 56 noua lege a pensiilor : art. 56. ... somon somon Buna ziua, referitor art 56 noua lege a pensiilor : Art. 56. - Persoanele care au depăşit stagiul complet de cotizare contributiv prevăzut în anexa nr. ... (vezi toată discuția)
Pensie la 60 de ani fara penalizare? DanutBogdan DanutBogdan Buna ziua, Am 60 de ani (in august 2025), 34 de ani de contributie la pensii, 5 ani de facultate la zi, 9 luni de armata, 9 luni de somaj in anul 1996. Pot ... (vezi toată discuția)