avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Neglijarea părintelui
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Neglijarea părintelui

Bună ziua,
Suntem 2, frate si sora, iar la decesul tatălui acum 16 ani, mama a hotărât sa facă succesiunea pentru casă și sa fie trecuta in cote egale 1/2 pentru fiecare. Doar ca fratele meu nu a contribuit deloc la întreținerea mamei, chiar dacă aceasta are o pensie. Eu achit de mai bine de 10 ani, cheltuielile, asigur cumpărăturile, deplasări la doctori, medicamente etc . Nu locuiesc cu mama. Fratele meu o vizitează, dar cam atât. Acum de mai bine de o luna are o boala grava, cu șanse minime. Nu ii pasa de situatia mamei, nu o vizitează la,spital, nu participa deloc la cheltuielile care sunt inevitabile. Ce e de făcut? Mulțumesc.
Ultima modificare: Marți, 25 Februarie 2025
MoldoL, utilizator
Cel mai recent răspuns: Etsy123 , utilizator 04:21, 26 Februarie 2025
Nu are nici o importanta daca contribuie sau nu la ingrijirea mamei sau alte cheltuieli , veti mosteni in parti egale dupa decesul ei indiferent ce ati facut in plus , asa este legea , gresita si controversata ca majoritatea legilor din Romania .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrare in legalitate - casa fara autorizatie de constructie ioana1133 ioana1133 Buna seara, Va prezint urmatoarea speta: Tata a decedat cu aproape 50 de ani in urma. Nu s-a dezbatut mostenirea. Am ramas in urma lui, eu, sora mea, ... (vezi toată discuția)
Am fost 3 surori, una decedata in 2016 cu 2 copii majori plecati ... annnamm annnamm Am fost 3 surori, una decedata in 2016 cu 2 copii majori plecati in strainatate de 15 ani. Noi celelalte 2 surori si mama am facut dezbatere de mostenire dupa ... (vezi toată discuția)
Va rog, ajutati-ma cu un sfat juridic bubulina30 bubulina30 buna seara tuturor, va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi, de ceva vreme ma ocup de parintii din partea mamei, care mai are citiva fratii (mama), sint singura ... (vezi toată discuția)