avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1306 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Interogatoriul in drept civil
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Interogatoriul in drept civil

Buna! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. In procesul civil este obligata partea sa raspunda interogatoriului doar cu "Da sau Nu" ? Sau poate justifica răspunsul? Mulțumesc!
Ultima modificare: Marți, 25 Februarie 2025
Cosmeen, utilizator
Cel mai recent răspuns: hotumattua , utilizator 08:56, 13 Martie 2025
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poate este dificil de acceptat pentru ca nu aveti cunostinte in domeniu, insa mie nu imi pare nimic anormal ca v-a respins interogatoriul.
Va inteleg situatia, insa v-ar fi de ajutor sa acceptati explicatiile profesionistilor in loc sa ne faceti pe toti cu ou si cu otet. Aveti inregistrari, probabil ca arata suficient situatia de fapt. Se intampla adesea in conflictele care tind spre absurd ca instantele sa nu asculte partile, din acte reiese destul de clar cat de corecte sunt sau nu, cat de flexibile sau inflexibile etc. Decat sa va cramponati de faptul ca vi s-a respins o proba, mai degraba va ganditi cum gestionati acum dosarul.

Nu va suparati nici pe mine ca nu inteleg situatia, eu nici nu am dosarul sa il vad, nu pot intelege prea multe. Ca ma jigniti insa, inteleg.
Ultima modificare: Vineri, 7 Martie 2025
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat
Îmi pare rău dacă afirmația mea a fost percepută ca o jignire, nu aceasta a fost intenția mea. Când am făcut referire la colega dvs., am vrut doar să subliniez dificultățile pe care le-am avut în trecut și motivele pentru care acum sunt mai atent la detalii. Comparația a fost strict din perspectiva "neînțelegerii" dvs., in contextul afirmației mele referitoare la "punerea in dificultate prin interogatoriu" și fără a avea intenția de a vă jigni.
Ca să fiu mai explicit, in acest context prin termenul de "a-i pune in dificultate" mă refeream la faptul de a adresa întrebări strategice care să expună contradicții sau lipsuri în declarații, nicidecum de a-i intimida. Acest lucru ar putea fi un ajutor in a caștiga procesul, după cum a menționat chiar și colegul dvs. mai sus, domnul avocat Claudiu căruia îi mulțumesc încă o dată!


Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Martie 2025
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Exista un anumita tipar al unui conflict in justitie, la asta ma refeream. Am spus de conflict ca tinde spre absurd. Se incuviinteaza rareori interogatorii. Scopul interogatoriului nu este cel aratat de dv.

Contactati un alt avocat si discutati si despre a insista asupra interogatoriului, pe utilitate este o incheiere preparatorie, presupun ca pe asta v-a fost refuzata. Dar ascultati si ce va spune el, care este opini sa, chiar daca nu e ce vreti sa auziti. Si incercati, va rog, sa nu-i spuneti colegului pe care il veti contacta asa despre fosta dv. avocata (5 procese, 10000 de lei), suna urat si jignitor, ar putea sa va refuze. Daca nu va suparati pe mine, va spun ca suma asta e la limita dosarelor din oficiu sau chiar sub...

Acesta este un forum, puteti primi raspunsuri de la useri, de la oameni care se dau avocati, de la avocati adevarati, unii stiu, altii isi umplu timpul ca mine azi... nu sunt raspunsuri profesionale. Nu sunt impartiala, eu sunt avocat, eu mereu iau partea cuiva.
Nu am vrut sa va jignesc, am presupus ca de aceea intrebati, ca nu cunoasteti procedura civila.

In concluzie, daca va flexibilizati putin veti descoperi si ca dispar unele conflicte. Ca raspunsul celor din jur poate fi mai bun si ca vi se poate admite si proba cu interogatoriul... sigur, depinde si de partea adversa. Care era teza probatorie pentru interogatoriu, ce ati aratat instantei ca doriti sa dovediti cu el?
Ultima modificare: Vineri, 7 Martie 2025
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat
Tocmai că nu s-a argumentat probatoriu si multe alte greseli in defavoreq noastra.
Cat despre onorariu, in orasul micuț de unde sunt, aceste tarife sunt chiar mari in comparatie cu alti avocati. Va pot arata avocat din Cluj care mi-a trimis ofera cu onorariile si va spun ca sunt 20% mai mici. Ca sa nu mai spun ca a studiat si dosarele gratis. Iar referitor la dosare dvs. nu cunoasteti spetele si fazele procesuale pentru care am platit. Unl este in contestare amenda, unul in civil cel despre care am spus, doua penal doar pentru faza de UP si inca unul pentru executare silita. Vi se pare ieftin?

- editare citat integral al mesajului anterior -
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Martie 2025
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fara teza probatorie... fara sanse reale... Axati-va pe asta si cautati un avocat sa va asiste. Nu fac comentarii pe onorariu, doar atat v-am spus, e aproape de onorariul de oficii. Nu pot aprecia daca e bine sau rau, caci nu cunosc volumul de munca si nici particularitatile cauzei, ale experientei colegei, nu am niciun reper ca sa apreciez asupra sa.

Va rog nu mai citati, apasati doar butonul raspunde, vedem cu totii mesajul imediat de deasupra.
Ultima modificare: Vineri, 7 Martie 2025
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat

Alte discuții în legătură

2 intrebari iesiredinindiviziune iesiredinindiviziune :) multumesc tuturor pentru sfaturile si ideile de pana acum! in prezent am 2 INTREBARI legate de cazul meu pe scurt : 1. in cazul meu, sunt ... (vezi toată discuția)
Contestare interogatoriu mihai1667 mihai1667 Sunt implicat intr-un proces civil in calitate de parat. Instanta a aprobat proba cu interogatoriu ptr partea reclamanta. S-a depus acest interogatoriu ... (vezi toată discuția)
O partea (paratul) poate interoga reclamantul / martorii intr-un proces civil, in cazul in care nu are avocat? Mihaela_12 Mihaela_12 Intr-un proces civil, partea care nu are avocat (parat) poate solicita in Fond, interogarea reclamantului sau martorilor? Daca da, care este procedura pentru ... (vezi toată discuția)