avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1152 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept imobiliar- preluare imobil nou fara cadastru si ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept imobiliar- preluare imobil nou fara cadastru si contract vanzare. Cine e proprietar eu sau dezvoltatorul?

Buna ziua. Am incheiat o promisiune de vanzare cumparare pentru un apartament (in stare de proiect) de la un dezvoltator in Brasov acum 4 ani, pe care l-am platit integral. Apartamentul este finalizat si am fost invitata sa fac preluarea si inspectia apartamentului. Insa deoarece scara 2 a blocului nu este finalizata, contractul de vanzare cumparare nu se poate face decat la sfarsitul anului 2025 deoarece nu se poate face cadastul pana atunci. Asa mi-a spus dezvoltatorul.
Intrebarea mea este daca acest lucru este legal si cum ma pot folosi de un apartament pentru care am doar o promisiune de vanzare cumparare desi l-am platit integral acum 4 ani. Cine este responsabil in caz de calamitate sau alte riscuri din moment ce eu nu pot face o asigurare pentru acest apartament pe numele meu. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 10:16, 26 Februarie 2025
Da, este legal. Niciun contract de vânzare nu se poate face fără documentație cadastrala și intabulare.
Antecontractul este doar o promisiune de vânzare.
Pana la încheierea vânzării, proprietar rămâne vânzătorul. Ca atare, el va suporta riscurile.
De folosit, îl puteți folosi in măsura în care conveniti cu dezvoltatorul sa va mutați.
Nu ar fi trebuit sa achitați integral apartamentul, ci doar un avans minim.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Februarie 2025
raluk0207, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! mai jos va prezint pe scurt situatia litigioasa cu ... Greculiviu Greculiviu Buna ziua! Mai jos va prezint pe scurt situatia litigioasa cu privire la un loc de parcare platit si neatribuit, astfel: 1. In data de 06.03.2020 am ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare-cumparare cu plata a 90% din suma euvictoria euvictoria Buna ziua, Pe data de 1 iulie voi incheia un antecontract de vanzare-cumparare la un notariat agreat de dezvoltator, pentru un apartament in Bucuresti.Pentru ... (vezi toată discuția)
Am cumparat un apartament in baza unui antecontract si dezvoltatorul ... sarm07opr sarm07opr Am cumparat un apartament in baza unui antecontract si dezvoltatorul refuza sa mearga la notar pentru incheierea actului de vanzare cumparare. Pentru acest ... (vezi toată discuția)