avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1102 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună ziua. Soacra mea are o pensie de CAP 138o, iar ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună ziua. Soacra mea are o pensie de CAP 138o, iar la data ...

Bună ziua. Soacra mea are o pensie de CAP 138o, iar la data decesului soțului în 2020 nu a optat pentru pensia de urmas pentru că erau cam de aceeași valoare. Întrebare: poate ea acum să beneficieze de pensie după soțul decedat? Menționez ca soțul decedat era pensionar de drept și au fost căsătoriți îndeplinind condițiile legale .
Ultima modificare: Miercuri, 26 Februarie 2025
Avoemi, utilizator
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 09:49, 26 Februarie 2025
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poate oricând să opteze pentru pensie de urmaș. Este 50% din ceea ce i se cuvenea susținătorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas pentru sotul supravietuitor ttweetty18 ttweetty18 Buna ziua numele meu este Tuloiu Maria sia as avea si eu o intrebare;am 50 de ani si de 2 ani de zile nu mai muncesc pentru ca nu mi-am mai gasit (constructii) ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas - sotie supravietuitoare selon87 selon87 Va salut si va multumesc anticipat pentru sprijinul acordat ! Succint, va expun situatia : Casatoria s a infaptuit in Februarie 2001- decesul sotului in ... (vezi toată discuția)
Conditii de acordare a pensiei de urmas pentru sotul supravietuitor ciprian02 ciprian02 Buna seara Care sunt conditiile de acordare a pensiei de urmas pentru sotul supravietuitor in cazul in care la data decesului sotul era pensionar si sotia cu ... (vezi toată discuția)