avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Intreprindere individuala - pentru credit sunt ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Intreprindere individuala - pentru credit sunt verificat ca p.f sau ca pfa?

Buna ziua, am o intrebare: daca ma duc la banca sa fac un credit, sau un leasing eu ca inteprindere individuala, ei verifica cnp-ul meu ca persoana fizica sau ma verifica ca inteprindere individuala?
Cel mai recent răspuns: MARIA MAGDALENA HISUM , Consultant credite si finantari 17:21, 11 Februarie 2010
Teoretic ar trebui sa va verifice CNP-ul, pt ca I.I nu are personalitate juridica, de acea nici nu primeste "J" la Reg. Comertului, ci "F".
Practic, la ce bulibaseala e la banci privitor la PFA (va spun eu, ca sunt in situatia dvs), habar nu o sa aiba si o sa va caute dupa toate criteriile.
Sunteti inregistrat ca rau-platinic sau care e, mai exact, sensul intrebarii dvs?

delia motoasca
Datorita unui ''prieten'' pe care l-am ajutat cu un credit micut acum 5 ani sunt in baza lor de date inca vreo doi ani am inteles, ca persoana fizica. De aceea ma gandeam ca daca am profit ca intep.indiv. ma cauta dupa CUI respectiv F si nu dupa CNP chiar daca nu am personalitate juridica. Nu stiu , cert este ca nimeni nu poate sa-mi dea un raspuns exact , nici cei de la banca asa ca nu am decat sa incerc.....
Va multumesc pentru raspuns!
Fiind reprezentantul legal al II, si intreprinderea neavand personalitate juridica, va vor cere copie dupa CNP si vor verifica in Biroul de Credite. Dar, daca aveti dovada ca imprumutul prietenului a fost achitat, puteti face cerere dv personal la BC pentru a va scoate din lista, anexand copie dupa dovada platii si adresa de inchidere a contului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce calitate are persoana din "spatele" unui pfa dan1111 dan1111 Sunt PFA si, in procesul intocmirii unei declaratii necesara la DGFP m-am confruntat cu o formulare. Intreb: Eu, persoana particulara Nume, Prenume, CNP ce ... (vezi toată discuția)
Birou credit aledical aledical unde pot afla daca sint in biroul de credit ca rau platnic? trebuie sa ma duc neaparat la o banca ? (vezi toată discuția)
Birou de credit-centrala riscului de credit puncuskaa puncuskaa care este diferenta intre Biroul de Credit si Centrala Riscului de Credit? (vezi toată discuția)